手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 教师频道 >  > 正文

高中英语新课标选修六课文佳句背诵与仿写

时间:2011-07-23 11:39  作者:admin  来源:www.2abc8.com

选修六

Unit 1  Art

1.【原句】Without the new paints and the new technique, we would not be able to see the many great masterpieces for which this period is famous.

没有新的颜料和新的(绘画)手法,我们就不能看到很多这一时代著名的杰作。

 [模仿要点] 句子结构 without + N , 主句(用虚拟语气) + 介词+which 引导的定语从句

【模仿1】如果没有这项政策,并不是所有的孩子将能够上学接受家长无法支付教育的。

_______________________________________________________________________________

答案:Without the policy, not all the children would be able to go to school to receive the education for which their parents were not able to pay.

【模仿2】没有她及时的帮助,我们就不会完成我们负责的项目,。

_______________________________________________________________________________

答案:Without her timely help, we would not have finished the project for which we were responsible.

2.【原句】Among the painters who broke away from the traditional style of painting were the Impressionists, who lived and worked in Paris.

在那些突破传统画法的画家中有生活和工作在巴黎的印象派画家。

 [模仿要点] 句子结构:among(介词)位于句首的倒装句,+ which/who 引导非限制定语从句

【模仿1】在所有最有吸引力的城市中有湛江 ,它是最近被正式宣布为十大休闲城市之一。

_______________________________________________________________________________

答案:Among all the cities that are most attractive is Zhanjiang, which was recently officially declared one of the Top Ten Casual Cities in China.

【模仿2】在所有获得奖学金的学生中有杰克,他是来自贫困家庭,现在正在做兼职来维持自己。

_______________________________________________________________________________

答案:Among all the students who received the scholarships is Jack, who is from a poor family and now is doing a time to support himself. 

3. 【原句】At the time they were created, the Impressionist paintings were controversial, but today they are accepted as the beginning of what we call “modern art”.

在印象派作品的创建初期,它们是存在着争议的,但是今天已被人们接受而成为现在我们所说的“现代艺术”的始祖。

 [模仿要点] 句子结构:at the time 引导状语从句,主句1 +  but + 主句2 + what 引导的宾语从句

【模仿1】在他们首次在互联网上使用时,因特网术语导致误解,但今天他们却被接受为青年人称为词汇的来源。

_______________________________________________________________________________

答案:At the time they were firstly used on the Internet, Internet Slang Terms led to misunderstanding, but today they are accepted as what young people call sources of vocabulary.

【模仿2】At the time they graduated from high school in the past, all the students were confused whether to find a job or continue their schooling, but today they understand what is commonly accepted that education is only way out.

Unit 2  Poems

1.【原句】By playing with the words in nursery rhymes, children learn about language.通过童谣中的文字游戏,孩子们学习了语言。

 [模仿要点] 句子结构: by doing (作状语),+ 主句

【模仿1】通过很多练习,你可以提高你的英语发音。

_______________________________________________________________________________

答案: By practicing a lot, you can improve your English pronunciation.

【模仿2】通过双方的共同努力,我们可以享受温暖的师生关系。

_______________________________________________________________________________

答案: By making joint efforts, we can enjoy a warm relationship between teachers and students.

2.【原句】Another simple form of poem that students can easily write is the cinquain, a poem made up of five lines.

另外一种学生容易写的简体诗是由五行组成的,叫五行诗。

 [模仿要点] 句子结构: 同位语

【模仿1】另一个人们赞成“福娃”,那五个2008年奥运会吉祥物,的英文名字的原因是它的拼音翻译。

_______________________________________________________________________________

答案:Another reason why people show favour of “Fuwa”, the English name of five mascots of the 2008 Olympics, is its pinyin translation.

【模仿2】另一个我们能帮助保护我们的生存环境的努力是对塑料袋,一种难溶解的物质,使用的禁止。

_______________________________________________________________________________

答案:Another efforts that we can make to help protect our living environment is a ban on the use of plastic bags, a kind of material hard to be degraded.

3. 【原句】With these, students can convey a strong picture in just a few words.

用五行诗,学生可以用少量的词语传递一幅动人的画面。

 [模仿要点] 句子结构: with +N.(作状语)

【模仿1】共同努力,我们可以创造一个和谐的社会。

_______________________________________________________________________________

答案:With the joint efforts, we can make a  harmony society.

【模仿2】在他的指导下,我们用一种更好的方法解决了这个问题。

_______________________________________________________________________________

答案:With his instruction, we work out the problem in a better way.

4. 【原句】It is easy to write and, like the cinquain, can give a clear picture and create a special feeling using the minimum of words.

它容易写,而且像五行诗一样,它可以用最少的词语呈现一幅清晰的画面,表达出一种特殊的感情。

 [模仿要点] 句子结构:It is + adj. to do sth, like + N./doing +谓语

【模仿1】网上畅游很容易,像网上购物,能省很多从这家店到那家店的时间。

_______________________________________________________________________________

答案:It is convenient to surf on the Internet and,like shopping on line, can save you lots of time going from one shop to another.

【模仿2】收集东西好有趣,像邮票,在找出它们的历史和意义的同时可以学到很多东西。

_______________________________________________________________________________

答案:It is interesting to collect things, and like collecting stamps, can give you lots of knowledge finding out the history and the meaning of them.

Unit3   A healthy life

1.【原句】It seems amazing that at my age I am still fit enough to cycle 20 kilometers in an afternoon.

感到惊讶吧,像我这样的年纪,身体健康而且能在一个下午骑车跑20公里。

 [模仿要点] 句子结构:It seems + adj. + that 引导主语从句

【模仿1】杰克下课后仍然呆在课室继续他的学习似乎令人惊讶。

_______________________________________________________________________________

答案:It seems surprising that after class Jack still stayed in the classroom to continue his reading.

【模仿2】网上我们几秒钟内就能获得世界上发生的一切事情的信息似乎令人惊叹。

_______________________________________________________________________________

答案:It seems amazing that on line we can get information about what is happening around the world in a minute.

2. 【原句】However, what I did know was that my girlfriend thought I smelt terrible.

然而我的的确确知道,我的女朋友觉得我的烟味很难闻。

 [模仿要点] 句子结构: what 引导主语从句 + that 引导表语从句

【模仿1】然而,我所知道的是只有爱,关心及理解才能建立一种理想的师生关系。

_______________________________________________________________________________

答案:However, what I do know is that only love , care, and understanding can build up an ideal relationship between teacher and students.

【模仿2】然而,我所相信的是只有通过努力学习我才能赶上其他人。

_______________________________________________________________________________

答案:However, what I do believe is that only by studying hard can I catch up with the others.

未完,请看下页

TAG标签新课标 高中英语 选修六 仿写 课文佳句背诵