手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 语法 >  > 正文

中考英语复习主谓一致专题 重点知识点+易错点+典型练习及答案(11)

时间:2013-08-08 12:28  作者:admin  来源:www.2abc8.com


26.Tom is the only one of the stall members who ______ to be promoted. 
a. is going b. are going c. has been going d. have been going 
27.What caused the accident ______ on the road. 
a. were stone b. were stones c. was stone d. was stones 
28.Wisky and soda ______ his favorite drink. 
a. is b. are c. were d. have been 
29.______ is to attend our evening. 
a. both the singer and the dancer b. Either the singer or dancers 
c. The singer or dancers d. The singer and dancer 
30.The Smiths ______ their breakfast when the morning post came. 
a. had b. has been having c. are having d. were having 
31.No one except two students ______ the meeting. 
a. has been late for b. have been late for c. was late for d. were later for 
32.All but him and me ______ to the exhibition. 
a. am going b. is going c. are going d. was going 
33.Interest, as well as prospects, ______ important when one looks for a job. 
a. are b. were c. is d. was 
34.The president, accompanied by his assistants, ______. 
a. have arrived b. are arriving c. had arrived d. has arrived 
35.A number of cars ______ in front of the park 
a. is parked b. was parked c. are parked d. has parked 
36.the number of articles published on smoking ______ amazing. 
a. is b. are c. were d. have been 
37.The majority of doctors ______ smoking is harmful to health. 
a. are believed b. had believed c. has believed d. believe 
38.The majority of the damage ______ easy to repair. 
a. is b. are c. were d. be 
39.Four-fifths of the crop ______. 
a. are ruined b. was ruined c. were ruined d. have been ruined 
40.Three-fourths of the buildings ______. 
a. was destroyed b. is destroyed c. were destroyed d. has been destroyed 
41.Early to bed and early to rise ______ a man healthy, happy and wise. 
a. making b. to make c. make d. makes 
42.Mathematics ______ the language of science. 
a. is b. has been c. are d. have been 
43.The young ______ the vital forces in our society. 
a. is b. has been c. are d. have been 
44.Every man, woman and child ______ some history, enough at least, to survive in the world. 
a. knows b. know c. is known d. are known 
45.None of them ______ my friends. 
a. is b. are c. was d. has been 
46.Not only the whole nation, but the whole Europe , indeed the whole human society ______ to alter its attitude to racial problems. 
a. need b. needs c. has a need d. have a need 
47.Getting to other planets or to the moon _____ many problems. 
a. involve b. involves c. involving d. to involve 
48.In that country, the rich ______ richer, the poor, poorer. 
a. become b. has become c. becomes d. is becoming 
49.The project requires more labor than ______ because it is extremely difficult. 
a. has been put in b. have been put in c. being put in d. to be put in 
50.Not one in one hundred children exposed to the disease ______ likely to develop it. 
a. should be b. must be c. is d. are 

主谓一致练习答案 
1 C 19 D 37 D 
2 A 20 C 38 A 
3 A 21 D 39 B 
4 D 22 B 40 C 
5 C 23 A 41 D 
6 C 24 A 42 D 
7 B 25 C 43 C 
8 A 26 A 44 A 
9 D 27 D 45 B 
10 B 28 A 46 B 
11 C 29 D 47 B 
12 D 30 D 48 A 
13 B 31 C 49 A 
14 C 32 C 50 C 
15 C 33 C  
16 B 34 D  
17 A 35 C  
18 B 36 A 


 

 

 

 

TAG标签中考 英语 易错点 知识点 练习 主谓一致
精彩栏目推荐