手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 听力 > 高三英语听力练习 >  > 正文

2015年3月广东高考英语听说考试试题全套(A-G共7份)word

时间:2015-09-06 19:30  作者:admin  来源:未知

6月下旬,教育部正式批准广东省从2016年起普通高考使用全国卷,这意味着广东从2005年起自主命题十年历史告一段落。值得关注的是,英语的听说部分仍保留现行广东省自主命题方式,分值亦保持不变。笔试部分使用全国卷(不含听力部分),卷面总分120分,其最终成绩按总分135分折算,折算公式:最终成绩=卷面成绩(总分120分)×1.125,四舍五入取整数计分。爱英语吧小编www.2abc8.com特整理2015年广东省高考英语听说考试真题,共考生参考使用。

2015年广东听说高考A卷
Part A
M: Today, Mars is a frozen world. The average temperature here is lower than at the Earth’s South Pole. But long ago, when water may have flowed here, it must have been warmer. We don’t know why Mars turned so cold, but perhaps it could be made to change once again. Could future generations somehow transform Mars, into an Earth-like world where people could live? What would life be like on Mars? Perhaps we could build farms and cities. Or perhaps we will leave Mars as we found it. Those decisions will be made by our descendants.  96
话题类型:探索科技类——探索火星
字数:96 words
时长:58秒
语速:99w/m
语音:美音
生词:1 descendants(后代)
句子类型:中长句子较多,短句子少,生词多。
画面:为原声视频。视频每幕之间转换较快,每幕画面上的文字较多。画面比较清楚,背景音乐小,朗读清晰。

Part B
情景介绍(30”)
角 色:你是Mary。
任 务:(1)和同学Tom 讨论如何应对心理压力;
      (2)根据谈话内容回答另一同学的提问。
生 词:survey 调查

Tapescript:
W: Hi, Tom. You look tired. What’s going on?
M: It’s the exam week, and I have been staying up all night studying. I’m worn out, and I’m very worried.
W: Take it easy. You’ll definitely pass.
M: It’s hard to say. You know, I haven’t been keeping up with my study for a while. And there is so much material to be reviewed.
W: Looks like you are having a tough week.
M: You bet. I have one more report that is due this Friday. Isn’t it interesting? It’s a ten-page paper on how to deal with stress.  93

三问部分:
1. 你做过这个话题的研究吗?
Question 1: Have you done the research about the topic?/ Have you done the survey 2015年3月广东高考英语听说考试试题全套(A-G共7份)wordabout the topic?/ Have you researched the topic?/ Have you studied the topic?
Answer 1: Yes, I have been reading some books and articles, looking for the academic support for this topic. At the same time, I’ve also done some surveys, asking people for their own ways of dealing with stress.  36

2. 人们一般做些什么来减少压力呢?
Question 2: What do people usually do to reduce stress?/ What do people often do to reduce stress?/ What do people usually do to relax?/ What do people often do to relax?/ What do people usually do to relieve pressure?/ What do people often do to relieve stress?
Answer 2: According to my research, people prefer to relax on weekends, do something fun, forget about their problems and worries for a moment to refresh their minds. Actually, the simplest way is to think positively. What surprises me is that stress can give us positive energy if we deal with it wisely.  51

3. 为什么压力可以是正能量呢?
Question 3: Why can stress be positive energy?/ Why can stress be positive thing?/ Why can pressure be positive energy?/ Why can stress be positive thing?
Answer 3: That’s because stress makes you take action. Take myself for example. I am now under great pressure because of the exams. So I need to work extremely hard to pass. If the exam week was not approaching, I would not make efforts to learn what needs to be learnt.  49

五答部分:
Question 1: Why does Tom look tired?  5
Answer 1: Because he has been staying up all night studying./ Because he stayed up studying.

Question 2: How many pages should Tom write for the report?  9
Answer 2: Ten.

Question 3: What are Tom’s surveys about?  5
Answer 3: Asking people for their own ways of dealing with stress./ Asking people their ways to deal with stress.

Question 4: What is the simplest way to reduce stress?  8
Answer 4: To think positively.

Question 5: How does Tom prove that stress can give positive energy?  10
Answer 5: Take himself for example./ By his experience.
话题类型:学校生活类,讨论学习的压力
字数:视频对话:93 words   三问机答字数:136 words   总字数为:229 words.
时长:情景介绍时长为30秒,有3秒倒计时,对话时长为38秒,总时长为71秒。
语速:147w/m
语音:美音,发音比较清晰。
生词:1 survey(调查)
句子:句子结构较简单,有个别长句子,但不影响理解。
画面:画面比较清楚,但衔接不好,口型对不上。

Part C
梗  概:Tom的乐队以街头演奏为生,尽管观众较少,他们依然坚持,最终收获了惊喜。
关键词:band(乐队),insist(坚持),cold(寒冷的),note(字条),change(改变)

Tapescript:
A Night that Change the Life
Tom and his band made their living by playing music on the street, travelling from town to town. The band was not able to make much money, so some wanted to give up. However, Tom insisted that they should continue their performance for those people who enjoyed their music. The whole band was persuaded, and they decided to perform at their best. But the winter came with strong wind and heavy snow. People on the street seemed to be in a rush and few stayed for their show. from www.2abc8.com
One cold night, very few people came as they expected, but they were happy that some people did enjoy the show. When everybody left, a boy came and gave them a note with a business card, saying “A man left this for you.” The band was surprised to see the note, because nobody had ever left any note for their performance before. They immediately read it. “You have performed beautifully tonight. Thanks a lot. Would you please come to my office tomorrow morning?” The note was from a manager of a famous music company. Their life was changed from that night on.  196
话题类型:日常生活类
字数:196 words
时长:87秒
语速:135w/m
语音:美音
生词:无
句子:长句、复合句偏多,但句子结构简单,语速适中,相对降低了难度。
故事情节易于理解。

TAG标签高考英语听说考试

共7页: 上一页1234567下一页

相关阅读: