2017株洲一模阅读理解解析Breakthroughs in science and technology
时间:2017-01-09 08:57 作者:admin 来源:本站整理
Breakthroughs in science and technology are paving the way for modern cities to support bigger populations. Now, we see the most exciting urban innovations to show you exactly how they’ll improve your city’s infrastructure(基础设施).
Lighting Up The Night
Anthony Di Mari dreamed up an electric tree to help irrigate public parks and light them at night. These electric trees contain a special infill (填充物)that collects water from rainfall. The water is then distributed through a shallow underground irrigation system with the help from the trees’ swaying movement. An electric motor turns energy from the waving of the artificial trees into electricity, which is used to light up the trees’ outer LEDs.
Thinking Outside The Box
As more people flock to urban areas, city planners will need to get increasingly creative about how to satisfy residents’ health and transportation needs within decreasing available space. One way to achieve this is by updating infrastructure to support biking and walking by building suspended( 悬浮的) roundabouts like hovering in the Netherlands. By lifting bicycle and pedestrian traffic above busy roadways, cities can significantly decrease over-crowded traffic condition.
Waving Hello To Clean Energy
Cities that don’t receive enough sunlight may find an attractive alternative in wave power. Since ocean waves rarely experience disruption( 中断), electric engines driven by their clockwork push-and-pull can reliably provide power throughout the year. Further, thanks to advances in wave power technology, engineershave been able to move wave power engines farther offshore, where the waves pack the most punch, making the engines extremely efficient. So in the future, heavily populated coastal cities may use wave to meet their energy needs.
21. What is the special infill used to do?
A. To make the trees beautiful. B. To produce electricity.
C. To help the trees’ swaying. D. To collect water from rainfall.
22. How do the Netherlands improve the city traffic according to the text?
A. By updating the city roadway condition. B. By building walking passages underground.
C. By creating suspended roundabouts above roadways. D. By supporting more biking and walking.
23. What does the author mainly tell us in the last paragraph?
A. The advantages of wave power. B. The ways to use wave power.
C. The future of wave power. D. The advances in wave power technology.
21.答案选D。根据文章中“These electric trees contain a special infill (填充物)that collects water from rainfall.”可知答案。
22. 答案选C 。根据文章中“One way to achieve this is by updating infrastructure to support biking and walking by building suspended roundabouts like hovering in the Netherlands.”可知答案选C. 其中A, B,D 三个答案虽然是改善交通状况的途径，但不是文章中the Netherlands 的做法，因此选C。
23. 答案选A。最后一段主要讲述的是wave power 的好处。一个就是海浪永远不会枯竭，另外就是在wave power 的技术的快速发展，可以把发电机安放在深海区域，让发电机组可以高速运转。因此选 A. 而D 答案不能概括段落所有的意思，所以不能选。
TAG标签： 阅读理解 解析 株洲一模
- 高三阅读理解试题What does it say about the
- 六级阅读真题答案Countries Rush for Upper H
- 高三阅读理解试题Did English football final
- 高三阅读理解Wouldn’t it be wonderful to t
- 高三阅读理解Given the tradition of student
- 高三阅读理解Lucy whose skeleton(骨骼）was
- 2017成都一诊阅读理解I remember the first t
- 高三阅读理解试题Overview Explore Stewart I
- 高三阅读理解试题The day of the end of seme
- 高三七选五试题During a research experiment