手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解Today’s demands for measuring childhood success

时间:2017-01-09 09:03  作者:admin  来源:本站整理

Today’s demands for measuring childhood success have chased household chores from the to-do lists of many young people. In a survey of 1,001 US adults released by Braun Research, 82% reported having regular chores growing up, but only 28% said that they require their own children to do them. “Parents today want their kids spending time on things that can bring them success, but ironically, we’ve stopped doing one thing that’s actually been a proven predictor of success—and that’s household chores.” says Richard Rende, a developmental psychologist.

Giving children household chores at an early age helps to build a lasting sense of mastery, responsibility and independence, according to research by Marty Rossmann, professor at the University of Minnesota. In 2002, Dr. Rossmann analyzed data from a longitudinal(纵向的) study that followed 84 children across four periods. She found that young adults who began chores at ages 3 and 4 were more likely to have good relationships with family and friends and to achieve academic and early career success, as compared with those who didn’t have chores or who started them as teens.

Chores also teach children how to be empathetic(感同身受的) and responsive to others’ needs, notes psychologist Richard Weissbourd. In research, his team surveyed 10,000 high-school students and asked them to rank what they treasured more: achievement, happiness or caring for others. Almost 80% chose either achievement or happiness over caring for others. As he points out, however, research suggests that personal happiness comes most reliably not from high achievement but from strong relationships. “We’re out of balance,” says Dr. Weissbourd. A good way to start readjusting priorities( 优先事项), he suggests, is by learning to be kind and helpful at home.

The next time that your child asks to skip chores to do homework, resist the urge to let him or her off the hook. Being slack(懈怠的) about chores when they compete with school sends your child the message that grades and achievement are more important than caring about others. What may seem like small messages in the moment but add up to big ones over time.

32. What can we learn from the first paragraph?

A. Parents today have recognized the importance of chores.

B. Most parents today think chores are necessary for measuring kids’ success.

C. Most adults require their children to do regular chores now.

D. Doing regular chores can help children to succeed.


33. What can we conclude from Rossmann’s longitudinal study?

A. Children will not achieve academic and career success with few chores.

B. It makes little difference when children begin chores.

C. Chores should be given to children at an early age.

D. Young adults beginning chores as teens are more likely to be responsible.

34. What do students value more according to Weissbourd’s survey?

A. Responding to others’ needs. B. Achieving high achievements.

C. Practising kindness and giving help. D. Building strong relationships

35. What can be the best title for the text?

A. Children need regular chores. B. Children need to be independent.

C. Household chores build up relationships. D. Chores bring children responsibility.


答案解析

32. 答案选D。根据文章第一段可知,当今很多的父母家务越来越多,但是只有少数人让小孩做家务,把时间留给孩子,让他们做一些会给小孩带来成功的事情,而忽略了其中最重要的东西—做家务。因此我们可以得知,文章中所提到的父母没有意识到家务的重要性,也没有把家务当作衡量小孩成功的必要条件,而是选择了让步。所以答案选D。

【难度】较难

33.答案选C。根据文章第二段“She found that young adults who began chores at ages 3 and 4 were more likely to have good relationships with family and friends and to achieve academic and early career success, as compared with those who didn’t have chores or who started them as teens.”可知答案选C。其中A 答案干扰比较大。从3 到4 岁开始做家务比那些从青少年开始做家务或不做家务的人更可能获得学业和人生的成功,但并意味着从青少年开始做家务或不做家务的人不能成功,所以A 答案不对。

【难度】较易

34. 答案选B。根据文章第三段“…research suggests that personal happiness comes most reliably not from high achievement but from strong relationships.”可知选B。

【难度】较易

35. 答案选A。考查的是对整个文章的主题的把握。B、C、D 三个选项都是做家务所带来的好处,但都只是其中的一个方面,不能概括全文。所以要选A.

【难度】较易

原题来自:株洲市2017届高三年级教学质量统一检测一英语试题及答案详解

http://www.2abc8.com/new/65406/ 


TAG标签高三 阅读理解
评论列表(网友评论仅供网友表达个人看法,并不表明本站同意其观点或证实其描述)