手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析Golden lion tamarins(GLT)are among the most

时间:2017-05-19 10:26  作者:admin  来源:www.2abc8.com

 

Golden lion tamarins(GLT)are among the most endangered animals on earth. They have fur which ranges in color from reddish orange to golden brown. They are the smallest monkeys in the world, and they weigh only half a kilogram. They move quickly through the forest. Each group of these delightful creatures needs a living space of about two square kilometres of thick forest. They are named after lions because of the ring of fur around their faces. Their only natural habitat(栖息地)is the Atlantic forest in Brazil.

Sadly, it is unusual to see a GLT nowadays, and there are very few of them left because they are hunted for the pet trade. In addition, the rapid expansion in the human population has resulted in the need for more land to grow crops, leaving them homeless.

GLTs live in close family groups. In the1970s, the Brazilian scientist, Eduardo Figueiro, realized what was happening to this rare animal, and began trying to save them, which has been supported by the government. He said, “ It’s so important to protect the animal, who evolved more than 20 million years ago. The worst problem is that the monkeys cannot travel without tree cover. It is trees that connect these groups. In this way, the monkeys can meet and socialize with each other. ” Meanwhile, special patrols (巡逻)have been organized by government in the reserves to prevent hunting and forest fires.

As a result of these actions, the number of GLTs has grown to about 1500. There are also another 450 living in zoos throughout the world. Here they can be seen living in happy and close family groups, with the male gently taking much of the responsibility for the young.

28. The main idea of Paragraph 1 is GLTs,_.

A. main characteristics B. present situations

C. value D. habitat
29. According to Figueiro ,to save GLTs the most important thing is to _.

A. prevent forest fires B. keep as many trees as possible

C. educate people to stop hunting them D. make them live in close family groups

30. What can be inferred from the text?

A. GLTs are dying out nowadays.

B. Some GLTs feed on tree leaves.

C. Some GLTs are living in the Atlantic forest.

D. Brazil has been taking active actions to save GLTs.

31. We can conclude from the text that zoos _.

A. keep GLTs to separate them from each other

B. have taken a key role in the pet trade of GLTs

C. are helping raise GLTs to increase their population

D. catch GLTs and kill them cruelly to get their fur



答案

【文章大意】本文属于自然科学阅读文章。主要介绍了金狮狨(GLT)的身体和生活特性以及它们现在的生存状况:宠物买卖和农业开发导致金狮狨成为世界濒危动物。人类开始觉得应该保护该功物:多种树,建立金狮狨保护区等,同时,动物园也行动起来,担当起保护金狮狨的责任。

28. A主旨大意题。第一段主要谈到了金狮狨是世界上最小的猴子、重约半公斤、过群居生活, 每个群需要两平方公里的茂密森林空间以及其毛发颜色和唯一的栖息地等信息,综合起来, 谈的就是金狮狨的特征。

29. B细节理解题。第三段Eduardo Figueiro谈到金狮狨,最糟糕的问题就是如果没有树林,她 们就没办法活动,群与群之间无法联系。由此推知,要拯救金狮狨首要问题是多保留森林。

30. D推理判断题。倒数第二段中谈到,巴西科学家Eduardo Figueiro在20世纪70年代就发 现了金狮狨这种珍贵动物所面临的生存问题,于是就开始拯救他们。同时,政府组织专门的 巡逻阻止非法狩猎和预防森林火灾,从这些措施来看,巴西在积极采取措施拯救金狮狨。

31. C 推理判断题。在文章最后一段谈到 they can be seen living in happy and close family groups,还有公金狮狨柔情地照顾年幼的金狮狨,注意有happy, close和gently等信息,说明 动物园的金狮狨过着快乐的群居生活,由此可推知动物园在从另一方面拯救金狮狨。

TAG标签阅读理解 高三 解析