手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析Steven Jobs who passed away on October 5

时间:2017-05-19 10:27  作者:admin  来源:www.2abc8.com

 

Steven Jobs,who passed away on October 5 ,2011, was an American computer enterpriser and inventor. He was co-founder, chairman, and CEO of Apple Corporation. Jobs also previously served as CEO of Pixar Animation Studios; he became a member of the board of directors of the Walt Disney Company in 2006, following the acquisition of Pixar by Disney.

In the late 1970s, Jobs——along with Apple co-founder Steve Wozniak, Mike Markkula and others——designed, developed, and marketed one of the first commercially successful lines of personal computers, the Apple II series. In the early 1980s, Jobs was among the first to see the commercial potential of Xerox PARC’s mouse-driven graphical user interface(界面),which led to the creation of the Macintosh. After losing a power struggle with the board of directors in 1985 , Jobs resigned from Apple and founded NeXT,a computer platform development company specializing in the higher-education and business markets. Apple’s 1996 buyout (收购)of NeXT brought Jobs back to the company he co-founded, and he served as its CEO from 1997 until August 2011.

In 1986, he acquired the computer graphics division of Lucasfilm Ltd, which was turned out as Pixar Animation Studios. He remained CEO and majority shareholder at 50. 1 percent until its acquisition by the Walt Disney Company in 2006. Consequently Jobs became Disney’s largest individual shareholder at 7 percent and a member of Disney’s Board of Directors. On August 24,2011 , Jobs announced his resignation from his role as Apple’s CEO.

Jobs died in California at age 56, seven years after being diagnosed with cancer. At the time of his resignation, and again after his death, he was widely described as a pioneer and genius——perhaps one of the foremost——in the field of business, innovation, and product design, and a man who had “ deeply"changed the face of the modem world, revolutionized at least six different industries, and an “ exemplar for all CEOs ”. His death was widely mourned and considered a loss to the world by reviewers across the globe.

32. Why did Steve Jobs leave Apple Corporation in 1985)

A. He found it was hard to work with his partners.

B. He was defeated in the attempt of controlling Apple Corporation.

C. He wanted to found another company.

D. Apple Corporation will soon be defeated by another company.

33. We can know from this passage that_.

A. People all over the world think highly of Steve Jobs.

B. Steve Jobs was CEO of Pixar Animation Studios in 2007.

C. Steve Jobs retired at the age of 50 because of cancer.

D. Steve Jobs is the Einstein of our times.

34. What does the underlined word“ exemplar" in the last paragraph mean?

A. Companion . B. Model . C. Friend. D. Inventor.

35. The best title of this passage can be _.

A. Stories of Steve Jobs B. Background of Steve Jobs

C. Life of Steve Jobs D. Death of Steve Jobs


答案

【文章大意】本文介绍了史蒂夫•乔布斯的生平。他是苹果公司的前任首席运行官兼创办人之一,同时也是前皮克斯动画工作室的董事长及行政总裁,他还是迪士尼公司的董事会成员和最大个人股东。乔布斯被认为是计算机业界与娱乐业界的标志性人物。

32. B细节理解题。第二段第三句话说1985年,乔布斯在苹果公司高层权力斗争中失败离开苹果公司并成立了 NeXT公司,瞄准专业市场。

33. A推理判断题。根据最后一段判断,乔布斯去世后,全世界的人对他评价非常高。2006年皮克斯动画工作室已经被迪士尼公司收购,所以选项B错误;乔布斯2011年才退休,所以选 项C错误;文中没有提到乔布斯是当代的爱因斯坦,所以选项D错误。

34. B 词义猜测题。根据上文中的 he was widely described as a pioneer and genius一perhaps one of the foremost一in the field of business,innovation,and product design,and a man who had “deeply"changed the face of the modern world, revolutionized at least six different industries.判断,史蒂夫•乔布斯是所有CEO的典范。

35. C主旨大意题。本文介绍了史蒂夫.乔布斯的生平。

TAG标签高三 解析 阅读理解