手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析Payment platforms run promotions to

时间:2017-10-11 19:49  作者:David  来源:本站整理

Payment platforms run promotions to boost WeChat and Alipay, two major online payment platforms in China, and call for consumers to go cashless and cardless in their daily life in August. Cashlessness is a new Chinese characteristic. In a recent report by Tencent, the Chongyang Institute for Financial Studies at Renmin University of China, and French market research firm Ipsos, 84 percent of Chinese were "comfortable" going out with only mobile phones, no cash.
Gao Jingwen, in her 20s, can hardly recall when she last paid in cash."I do not need cash in a restaurant, seeing a doctor, paying electricity and water bills. I cannot think of any place I cannot pay with my smartphone," she says.
The new payment pattern has won over Chinese consumers with its convenience and flexibility, squeezing the market share of card and cash payments. It has also helped improve the outdated, time-consuming services at government offices and public sectors(部门).
Alipay or WeChat? This is the question often asked when a purchase is made in China. Cards and cash, the once major purchasing methods, have become a second option in less than half a decade."Mobile payment companies were worrie d about their future just four years ago, but the spread of technology has gone beyond the imagination of almost everyone," says Li Gang, a professor at the Tencent Research Institute.
Data from the People's Bank of China showed a total of 157 trillion yuan of payments were made on mobile devices in China last year, more than 200 times that in the United States in the same period. The figure is ex pected to continue expanding by 50 percent each year, it said. It is no accident that mobile payment has expanded so fast in China. According to a report by eMarketer, China's lack of "credit card culture" has somewhat fueled the popularization of mobile payments, especially in small cities and underdeveloped  areas.
Both the internet giants have actively expanded their services overseas since last year. Alipay can be used in several hundreds of thousands of shops in over 70 countries, while WeChat has la nded in 19 countries and regions, including Japan, Thailand and Republic of Korea-most popular destinations among Chinese tourists. "The door to a new world has opened, and a promising future awaits," Jia says.
32. Most people choose to pay with ph ones not because it is ______.
A. flexible  B. time-saving   C. convenient   D. comfortable
33. From the data given by the People’s Bank of China, we can learn ______.
 A. Mobile payment is not popular in the United States.
 B. People in China are unwilling to use cards and cash.
 C. Mobile payment has a bright future in China.
 D. 2018 will see about 200 trillion in mobile payment.
34. The underlined word “fueled” in the last paragraph but one means ______.
 A. tightened   B. increased   C. flowed   D. obtained
35. Which of the following can be the best title for the text?
 A. The Internet giants expand their services overseas
 B. Mobile payment witnesses a boom in China.
 C. Payment platforms run promotions a lot.
 D. Payment pattern opens a door to the world.


答案 32. D  根据第三段,可知移动支付有A.B.C三个好处,故选择D选项。
33. C  由The figure is expected to continue expanding by 50 percent each year.可知正确答案应该是C。
34. B   fuel在这里的意思是to increase sth; to make sth stronger。故选择B选项。
35. B   根据文章可知,整篇在讲移动支付平台Wechat和Alipay在中国已经成为一种趋势,故选择B选项。

 

 

TAG标签高三 解析 阅读理解