手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析Despite his knee and finger injuries Kobe Bryant

时间:2017-10-12 18:20  作者:David  来源:www.2abc8.com

 Despite his knee and finger injuries, Kobe Bryant ignores his pains as the NBA season nears. He is leading the Los Angeles Lakers in their attempt to win a third NBA championship in a row, as they did at the beginning of the century. The Los Angles Lakers superstar has the perfect record since his start in 1996. He has five NBA championships, 12 NBA All-Stars and a gold medal at the Beijing Olympics.
But along with the awards, there has long been talk about Bryant. People say he is a selfish player with only a few friends. He won three NBA championship titles with Shaquille O’Neal, but rather than becoming friends, they couldn’t get along well with each other. Lakers Coach Phil Jackson still remembers a talk he and Bryant had. “I talked to him a little bit about leadership and his ability to be a leader, and he said he was ready to be a captain ” Jackson told ESPN. “ But I said no one was ready to follow him. Bryant’s path of self-discovery took him Light years. O’Neal left the Lakers in 2004. Bryant went on to lead the team to victory last year and again this summer. Last week, NBA rookies(新秀)voted Bryant their favorite player.
Mark Medina, sports reporter with the Los Angles Times has seen Bryant grow. “ Kobe has been improving
his relationship with teammates and accepts that sometimes less is more,” he wrote. “ He has learned that he has to give to get back in return. And so he has become a giver rather than a demanding leader. That has been great for him and great to watch,” Jackson told Medina. Bryant has shown through talent and hard work that others can follow his lead.
28. What can we know about Kobe and O’Neal?
A. They were in conflict.     B. They were good friends.
C. They envied each other.     D. They often helped others.
29. What can we learn from Jackson’s words?
A. He didn’t like Kobe or O’Neal.
B. Kobe had no talent for leadership.
C. Kobe’s leadership should be improved.
D. Kobe’s teammates preferred O’Neal to him.
30. Kobe developed his relationship with his teammates by      .
A. inviting O'Neal to come back   B. learning to become a giver
C. winning the trust of the coach   D. turning a demanding leader
31. What may be the best title for the passage?
A. A grown-up NBA star
B. A hard-working NBA star
C. The high praise from Kobe’s coach
D. The relationship between two NBA stars


答案 【语篇导读】记叙文。文章讲述了美国篮球明星科比从一个NBA篮球明星成长为球队队长的过程。
28.A 细节判断题。根据第二段第三句中“…they couldn’t get along well with each other.”可知,他们二人有矛盾冲突。故选A。
29.C 推理判断题。根据第二段第二句中“People say he is a selfish player…”可知,科比是个自私的人;根据第二段第三句中“…they couldn’t get along well with each other.”可知,科比与队友的关系不好;再根据第二段倒数第四句“Bryant’s path of self-discovery took him eight years.”可推断,教练的这句话“And I said no one was ready to follow him.”指的是科比需要改善其领导能力。此外,第二段最后两句“Bryant went on to lead the team to victory … their favorite player.”以及第三段中所描述的科比工作方法的改变及其带领团队所取得的成绩,正是其纳言、践行的结果。故选C。
30.B 推理判断题。根据第三段第四句“And so he has become a giver rather than a demanding leader.”可知,他已经成为了一个给予者而不是一个只会提高要求的领导者。故选B。
31.A 主旨判断题。根据文章可知,作为NBA的明星,科比不能和队友融洽相处,但是通过他自己的不断努力,他带领球队获得了一个又一个的胜利并赢得了队员们的喜爱。这是他不断成长、最终成熟的过程。故选A。

TAG标签阅读理解 高三 解析