手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析Dec 11 2016 marked the 15th anniversary of

时间:2017-10-12 18:22  作者:David  来源:www.2abc8.com

Dec 11, 2016 marked the 15th anniversary of China’s entry into the World Trade Organization (WTO). Now the country has grown into the world's second-largest economy and the largest trading country, while millions Chinese have been lifted out of poverty. And 15 years on, being a WTO member has transformed the nation s everyday lives for the better.
Imports are now a common sight in Chinese stores and supermarkets, while they were previously rarely seen on shelves. The Chinese now have access to many imports varying from luxury goods like high-end cars and famous brand watches to daily necessities like vegetables and fruits. China’s WTO membership has also made imports less expensive for the Chinese public. For instance, since 2005, no tariffs (关税)have been charged on Chinese imports of digital cameras and video games, along with other devices. This has made them less expensive.
Chinese education industry has also benefited from China’s WTO membership. Many top global universities have joined forces with Chinese ones to establish cooperative education institutions, bringing foreign teaching concepts to Chinese students. For example, New York University Shanghai was jointly founded by New York University and East China Normal University. In addition, an increasing number of Chinese students are furthering their studies abroad. According to the Ministry of ducation , 523,700 students studied overseas last year, and the number is expected to continue growing this year.
China's WTO entry has brought benefits not only to the country’s people, but also to the rest of the world. However, some drawbacks also come along with the membership. Since 2005 many Chinese have been unemployed in many fields, which results in some social problems.
32. What do we know about WTO?
A. It focuses on wiping out poverty.
B. It accepted China as a member in 2001.
C. It celebrated China’s entry into WTO last year
D. It has turned China into the largest trading country.
33. As for Chinese imports, what attract(s) people most?
A. Advanced electronic devices.   B. High-end cars and famous brand watches.
C. No tariffs since the year 2005.    D. Their varieties and more reasonable prices.
34. What does the membership bring to Chinese education industry?
A. More large campuses.  B. Advanced teaching devices.
C. Different teaching ideas.   D. Increasing foreign students.
35. What does the passage mainly talk about?
A. The characteristics of Chinese imports.
B. The social problems in the past fifteen years.
C. The apparent benefits of China's WTO membership.
D. Advantages and disadvantages of China’s WTO membership.


答案 【语篇导读】议论文。作者认为,中国加入世界贸易组织,使得国家经济贸易更繁荣,人民生活更好。入世后,中国进口商品更加多样化、物价更合理,教育产业等领域也得到诸多好处。
32.B 细节判断题。由第一段第一句中“Dec 11, 2016 marked the 15th anniversary…”可知,WTO于2001年接纳中国入世。故选B。
33.D 细节判断题。根据第二段第一句“Imports are now a common sight…while they were previously rarely seen…”以及第二句“The Chinese now have access to many imports varying…”可知,入世后,中国进口商品种类繁多;从第三句“China’s WTO membership has also made imports less expensive…”和本段最后一句“This has made them less expensive.”可知,进口商品价格更趋于合理。二者兼有惠于民。故选D。
34.C 细节判断题。根据第三段第二句“…bringing foreign teaching concepts to…”可知,世贸组织成员国的身份给中国教育产业带来了不同的教育理念。故选C。
35.C 主旨判断题。作者认为,中国加入世界贸易组织,使得国家经济贸易更繁荣,人民生活更好。入世后,中国进口商品更加多样化、物价更合理,教育产业等领域也得到诸多好处。虽然作者在最后一段中也提及入世带来的诸如失业率高等问题,但这不是作者讨论的主要内容。故选C。

TAG标签解析 高三 阅读理解