手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析One evening in 1972 my father was driving

时间:2018-03-13 09:53  作者:David  来源:本站整理

 One evening in 1972, my father was driving across Westminster when in the rear view mirror, he noticed a flash and pulled over, only to see a terrible explosion. A car behind him had just been involved in a terrible accident and was on fire. Without hesitation, Dad ran all the way to the scene. People were already standing around, staring, just as the flames began to reach around to the engine of the car. A little girl was screaming in the back seat, saying she couldn't get her seat belt undone. “It's hopeless,” somebody said, as everyone moved back, and some turned away.
Dad suddenly pulled the child across the seat through the flames and out of the car. Then he carried her onto the street. He turned and walked out of the fire just as the rear window of the car exploded.
Dad walked back to his car in a daze(茫然地) and drove on. By the time he returned home, everyone was already in bed, so without turning on the lights, he went to his room and lay down next to my mom. Dad said he was hurt, but Mom didn't know what he meant, and he was too tired to explain.
My mother stared in disbelief at my father's swollen, red face and arms the next morning. He had been temporarily blinded and it took several days before he could fully see. He told her the story of how the girl was saved. Since my parents are private people, they didn't feel the need to talk about what had happened to anyone outside of the family.
But that didn't keep the press away. Reports followed, identifying my father as the “Mystery Rescuer”. Dad was to receive a Headliner Award from the Orange County Chamber of Commerce.
Dad walked up to the stage to receive his award and said, “I'm not the hero.” Dad maintains to this day that the heroes there that night were those who fought when they were asked to fight, who stood behind their country, and who risked all that they had in a terrifying battle. “They weren't brave just once, but on a continuing basis, over and over again,” he said.
(C)24. What happened when the author's father was driving across Westminster?
A. The engine of his car caught fire.
B. He crashed into a car, which resulted in a terrible explosion.
C. He took a risk to save a girl trapped in a burning car.
D. He tried to help someone, but in vain.
【解析】由一、二段可知,C 正确。
(D)25. When the author's father arrived home,________.
A. they found his face and arms were swollen
B. the whole family was waiting for him
C. he told his wife the whole story
D. he was both tired and in pain
【解析】由第三段可知,当时大家都睡了,没有开灯,爸爸又累又痛,所以什么都没说就睡着了。D正确。
(A)26. Which of the following words can best describe the author's father?
A. Courageous and selfless.
B. Ambitious and sensitive.
C. Generous and respectable.
D. Humorous and honest.
【解析】纵观全文,爸爸是勇敢又无私的。A正确。
(A)27. What kind of person can be called a hero, according to the author's father?
A. Someone who is brave enough to fight for his country continuously.
B. Someone who takes risks to help others in need.
C. Someone who volunteers to fight for his country.
D. Someone who loves others and passes on love.
【解析】由最后一段可知,爸爸觉得一次救人不算什么英雄,那些一直为了国家而奉献自己的人才是英雄,continuously是关键词。A 正确。

TAG标签阅读理解 解析 高三