手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析Every winter I get nervous as I hear about

时间:2018-03-13 09:55  作者:David  来源:本站整理

 Every winter, I get nervous as I hear about people going to work and school with the flu, spreading it to unsuspecting friends and colleagues under the banner that they are needed and can tough it out.
It's an awful flu season this year, and there have been terribly sad cases of people, including otherwise healthy children, dying from it. Maybe this will be the year when people who are sick will stay home until they are not contagious. Maybe this is the year we'll realize our culture of working at all costs is not only bad for us but puts others at risk.
Our daughter Julia, who is 13, is one of those people at risk. Julia has an autoimmune disease I couldn't even pronounce when she was diagnosed 10 years ago. The disease is a cruel and complex combination of autoimmune attacks on various organs.
It took years for an amazing team at SickKids Hospital in Toronto to get a handle on how to manage Julia's symptoms. Now, she is doing really well. But each winter we watch in frustration as we see people make the sick march to work.
You know who you are. You wake up feeling awful. You are clammy and have a sore throat and horrible cough. You take two Tylenol,__have a cup of tea and head to work. You don't like the other options. You would miss out on something that seems important at the time, or you may disappoint your boss or your co-workers.
You are pushing through the day even though if you stopped to think about it for a moment, you would admit that you should be home in bed. You may even have the flu. I know your kind. I was your kind. I was committed to work, my employer, my colleagues and my clients, over my own health. I was sure that I would be fine.
After dealing with Julia's health problems, I am all too aware how reckless this is. Now I stay home when I'm sick. But I don't always see my friends doing the same.
(B)32. The passage was written to ________.
A. inform the public of the terrible weather
B. remind people not to go to work with the flu
C. persuade the sick to go to hospital
D. inspire people to work harder
【解析】纵观全文可得,作者的观点是如果感冒或者是流感,就不应该带病坚持工作。
(A)33. What probably makes people keep on working even with the flu?
A. Devotion to their work.        B. Fierce competition.
C. Desire to earn more money.  D. Envy from their colleagues.
【解析】由五、六段最后几句话可知,带病工作的原因就是不想让别人失望,把工作看成是高于一切的事情。
(D)34. What has helped to change the writer's attitude toward working with disease?
A. The regulations of the company.
B. The working culture.
C. Sad cases of people dying from the flu.
D. His or her daughter's disease.
【解析】从最后一段第一句话可得出答案。
(B)35. The underlined word can be the name for ________.
A. a kind of food  B. a kind of medicine
C. a kind of drink  D. a kind of tool
【解析】不舒服带病上班,肯定是要吃药来缓解痛苦的。

TAG标签阅读理解 解析 高三