手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析Here’s an idea whose time has come

时间:2018-04-14 18:57  作者:David  来源:本站整理

Here’s an idea whose time has come: A flu shot that doesn’t require an actual shot.

For the first time, researchers have tested a flu vaccine patch (疫苗贴)in 狂 human clinical trial and found that it delivered as much protection as a traditional injection with a needle. Doctors and public health experts have high hopes that it will increase the number of people who get immunized (免疫的)against the flu.

Seasonal flu is responsible for up to half a million deaths around the world each year according to the World Health Organization. A team led by a Georgia Tech engineer Mark Prausnitz has come up with an alternative method that uses “microneedles". These tiny needles are so small that 100 of them, arranged in order on a patch, can fit under your thumb (拇指).Yet they’re big enough to hold vaccine for three types of flu.

None of the study volunteers had serious side effects. The groups that got patches had mild skin reactions that were not seen in the regular needle group, while the volunteers in the regular needle group were more likely to experience pain. Overall, 70 percent of the volunteers who got vaccine patches said they’d rather use them again than get a traditional flu shot. The study authors declared it a success on all fronts.

The biggest beneficiaries (受益人)could be people in low and middle-income countries, where flu vaccines are hard to come by. Reducing pain is nice, but other benefits—the patch costs less, is easier to transport, doesn’t require refrigeration, can be self-administered and doesn’t cause waste of needles—are even better.

“Microneedle Patches have the potential to become ideal candidates for vaccination programs,"wrote Katja Hoschler and Maria Zambon of Public Health England.
28. What is the passage mainly about?

A. A vaccine patch that cures people of their flu.

B. A clinical study that protects people from disease.

C. A patch that makes flu shots a thing of the past.

D. A method that makes traditional flu shots painless.

29. What do we know about the vaccine patch?

A. It causes slight side effects.

B. It is produced by the WHO.

C. It delivers vaccine to the little finger.

D. It works badly on 30% of the volunteers.

30. The new patch has all the following benefits EXCEPT that_.

A. it is provided free of chaise

B. it can be used without a doctor

C. it can be kept at room temperature

D. it needs less care in transportation

31. What is Katja and Maria’s attitude towards the new shot?

A. Cautious. B. Favorable. C. Ambiguous. D. Disapproving.

答案

【语篇解读】本文是一篇报道,介绍了新研制的流感疫苗贴。
28.C【命题立意】主旨大意题。考查考生理解文章主旨要义的能力。
【试题解析】根据全文内容,尤其是前两段,可知答案为C。
29.A【命题立意】细节理解题。考查考生理解文中具体信息的能力。
    【试题解析】根据第四段 “None of the study volunteers had serious side effects.”,可知答案为A。
30.A【命题立意】细节理解题。考查考生理解文中具体信息的能力。
    【试题解析】根据第五段中“Reducing pain is nice, but other benefits-the patch costs
            less, is easier to transport, doesn’t require refrigeration, can be self-administered and doesn’t cause waste of needles-are even better.”,可知答案为A。
31.B【命题立意】推理判断题。考查考生根据所读内容作出判断和推理的能力。
【试题解析】根据最后一段中“Microneedle Patches have the potential to become ideal  candidates for vaccination programs,”可知答案为B。

TAG标签阅读理解 高三 解析