手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

九年级阅读理解解析Winnie the Pooh is about 100 years

时间:2018-08-08 12:42  作者:David  来源:本站整理

  Winnie the Pooh is about 100 years old. It is my favourite, and I'm sure it's also yours. Do you know how it came to our life?
    Winnipeg is a place in Canada. Many years ago, Harry, a soldier, went to Europe from here. When he stopped at train station, he saw a man selling a little black bear. Harry bought it and named it Winnipeg. The name became Winnie in short later.
    Harry went to a lot of places. When he got to London, he left Winnie in the London Zoo. He thought they could look after Winnie.
    Near the zoo, there was a boy named Robin. He loved to visit the London Zoo with his dad. Winnie was his favourite animal. Robin's father was a writer. He wrote the bear in one of his poems for the first time. Later he wrote stories about Winnie and Robin. Slowly, the father wrote more characters(角色) like Piglet, Rabbit, Roo and Tigger and so on in his stories.   
(1)Which country is the place Winnipeg in?           
A. Canada.                            B. America.                            C. Australia.                            D. Japan.
(2)What did Harry see at the station?           
A. A little bear was lost.
B. A man was selling a bear.
C. A boy was playing with a bear.
D. A man was playing with a bear.
(3)Why did Harry leave Winnie in the London Zoo?           
A. Children could watch the bear.
B. Children liked bears very much.
C. He didn't like the bear.
D. The zoo could look after the bear.
(4)What did Robin love to do with his dad?           
A. Write poems.
B. Read stories about animals.
C. Go to the zoo to watch Winnie.
D. Play with his dad at home.
(5)What was Robin's father?           
A. A worker.                        B. A teacher.                        C. A writer.                        D. An engineer.
【答案】(1)A
(2)B
(3)D
(4)C
(5)C 
【考点】人物传记/故事阅读类  
【解析】【分析】文章大意:短文讲述了小熊维尼的故事。许多年前,士兵哈里在加拿大温尼伯火车站买下了小黑熊,取名为温尼伯,昵称温妮。到达伦敦时,他把温妮留在了伦敦动物园。有一个叫罗宾的男孩很喜欢温妮,他父亲是一位作家,把熊写在他的一首诗里,后来还写了一些关于温妮和罗宾的故事。
(1)考查细节理解题。题意:温尼伯在哪个国家?根据Winnipeg is a place in Canada.,可知温尼伯在加拿大,故选A。
(2)考查细节理解题。题意:哈里在车站看到了什么?根据When he stopped at at train station, he saw a man selling a little black bear.,可知他看到有个男人在卖一只熊,故选B。
(3)考查细节理解题。题意:哈里为什么把温妮留在伦敦动物园?根据When he got to London, he left Winnie in the London Zoo. He thought they could look after Winnie.,可知他认为他们可以照顾温妮,故选D。
(4)考查细节理解题。题意:罗宾喜欢和他爸爸做什么?根据He loved to visit the London Zoo with his dad.,可知他们喜欢去伦敦动物园,故选C。
(5)考查细节理解题。题意:罗宾的父亲是干什么的?根据Robin's father was a writer.,可知是个作家,故选C。
【点评】考查阅读理解。本文主要考查了细节理解题这一常见题型,解答此类试题时,不必通篇细看原文, 而常常可采取 “带着问题找答案”的方法.先从问题中抓住关键性词语。然后以此为线索。要快速地辨认和记忆事实或细节,就要恰当地运用略读及查读的技巧快速在文章中寻找 与此问题相关的段落、语句.仔细品味,对照比较、确定答案。

TAG标签阅读理解 九年级