手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

九年级阅读理解解析We got up at six in the morning

时间:2018-08-08 12:40  作者:David  来源:本站整理

 We got up at six in the morning on that summer day, because Grandpa was to take me to the park. With Mum, Aunt and three cousins, it took two taxis to get us all to the park.
    Everyone was prepared to get on the big bus and see the wild animals in the park. As the bus moved, I saw many animals. There were tigers, lions, bears, monkeys, pandas and elephants. Some were lying down; some were standing there; some others were walking. And none of them were afraid of people.
    After seeing the wild animals, we had lunch at the wild animal restaurant. We then watched goat fighting and horse fighting shows. The park had many other shows besides the fighting shows. For example, there was a sea lion show. We watched mountain goats walking on a steel wire(钢丝), monkeys riding bikes, and tigers jumping through hoops of fire(火圈).
    The most unforgettable thing at the zoo was that I got in a tiger cage and took a picture with a tiger. I was very scared at that time, but when I saw a lot of people taking pictures, I was not so afraid. Grandpa said I had more expressions than the tiger.
    This visit to the Shanghai Wild Animal Park is an unforgettable one, but it came to an end when we had to go home at five o'clock.   
(1)How many people in the writer's family went to the park on that day?           
A. Four.                                   B. Five.                                   C. Six.                                   D. Seven.
(2)How did the family go to the park?           
A. By train.                            B. By taxi.                            C. On foot.                            D. By boat.
(3)The writer saw all the following animals in the park except _____.           
A. foxes                              B. pandas                              C. horses                              D. monkeys
(4)What was the most unforgettable thing at the zoo for the writer?           
A. Eating at the wild animal restaurant.              B. Taking photos with a tiger in its cage.
C. Watching tigers jumping through hoops of fire.          D. Watching goat fighting and horse fighting shows.
(5)How did the writer feel after visiting the Shanghai Wild Animal Park?           
A. Unhappy.                         B. Worried.                         C. Enjoyable.                         D. Hopeless.
【答案】(1)D
(2)B
(3)A
(4)B
(5)C 
【考点】日常生活类  
【解析】【分析】文章大意:本文讲述了“我”和爷爷等家人一起参观上海野生动物园的经过,看到了公园里的多种野生动物,观看了山羊搏斗和马术表演等动物杂技,还进入老虎笼和老虎拍照,表达了对动物的喜爱和内心的高兴之情。
(1)考查数字理解和细节理解题。题意:那一天,作者家里有多少人去公园?根据We got up at six in the morning on that summer day, because Grandpa was to take me to the park. With Mum, Aunt and three cousins,,可知1+1+1+1+3=7(人),故选D。
(2)考查细节理解题。题意:这家人怎么去公园的?根据it took two taxis to get us all to the park.,可知是打的去的,故选B。
(3)考查细节理解题。题意:作者在公园里看到了下面除了      以外所有的动物。根据There were tigers, lions, bears, monkeys, pandas and elephants.和We then watched goat fighting and horse fighting shows.以及there was a sea lion show. We watched mountain goats walking on a steel wire, monkeys riding bikes, and tigers jumping through hoops of fire.,可知pandas、 horses和monkeys都看到了,但是没有foxes,故选A。
(4)考查细节理解题。题意:作者在动物园最难忘的事是什么?根据The most unforgettable thing at the zoo was that I got in a tiger cage and took a picture with a tiger.,可知最难忘的事是进入老虎笼和老虎拍照,故选B。
(5)考查综合理解题。题意:作者在参观上海野生动物园后感觉如何?根据This visit to the Shanghai Wild Animal Park is an unforgettable one, but it came to an end when we had to go home at five o'clock.,可知作者兴致很高游兴未尽,故选C。
【点评】考查阅读理解。本文主要考查细节理解题,对此类题型,考生可以首先从问题中找到关键词,然后以此为线索,运用略读及查阅的技巧在文中迅速寻找这一细节,找到后再把这一部分内容仔细阅读一遍,仔细比较所给选项与文中细节的细微区别,在准确理解细节的前提下,最后确定最佳答案。

TAG标签阅读理解 九年级