手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

九年级阅读理解解析The province of Alberta contains a large

时间:2018-08-09 16:39  作者:David  来源:本站整理

    The province of Alberta contains a large part of the Rocky Mountains, making it an attractive province to visit. However, this part of Canada has more than the Rockies. There are cities and towns that draw a large number of tourists each year.
Calgary
    Calgary is the largest city in Alberta. It's best known for the Calgary Stampede, a large show that happens in summer every year. The city also has many historic buildings and an amazing zoo. It's very rich because of the province's large oil industry. As a result, the price of dining and hotels is very high.
Edmonton
    Edmonton is the capital of Alberta. It's the second largest city in the province. It's a historic city. The West Edmonton Mall is a popular attraction, which is the largest in North America and contains over 800 stores. No matter what product you like, you can find it here.
Banff
    Banff is located in Banff National Park. It is famous for its wonderful scenery. The local hot springs are also fun to visit. Though it's a small town, it is home to a lot of arts and cultures. Banff holds a film festival each year and hosts many dances, theaters, and music programmes throughout the summer.
Jasper
    Located in Jasper National Park, Jasper attracts lots of visitors. There are a lot of hiking paths and other nature-related activities.The town offers a number of dining and hotel choices at a variety of price points, making it convenient for your visit to the area.   
(1)According to the passage, Calgary is a city _______.           
A. that is the capital of Alberta                            B. that is the richest in Alberta
C. that has a famous theme park                        D. that holds the Calgary Stampede every summer
(2)Visitors who like outdoor activities can go to _______.           
A. Calgary                              B. Edmonton                              C. Banff                              D. Jasper
(3)According to the passage, we can know that _______.           
A. Jack who is a fan of films and music will enjoy a lot in Banff         B. Linda can have fun in Calgary though she doesn't have much money
C. Jenny who studies at an art school had better choose Edmonton to visit          D. Mary is certain to have a good time in Jasper because she is crazy about shopping
【答案】(1)D
(2)D
(3)A 
【考点】说明文  
【解析】【分析】本文是一篇说明文,作者介绍了加拿大其中一个省Albert除了洛基山脉的自然风光,还有其中的四个城市也吸引着人们前来观光旅游。第一个是Calgary,它有很多名胜古迹,还有石油资源也很丰富。第二个是Edmonton,它有一个大型的购物商场,游客想买什么都能在里面买到。第三个是Banff,它自然风光怡人,文艺气息浓厚,每年都会句行一场电影节,吸引艺术家前来参加。第四个是Jasper有很多徒步步道,而且有各个价位的饭馆和酒店。
(1)细节理解题。根据文章第二段第二句It's best known for the Calgary Stampede, a large show that happens in summer every year. 可知Calgary Stampede这场节目每年都举行一次。故选D。
(2)推理判断题。根据文章第五段第二句There are a lot of hiking paths and other nature-related activities.可知Jasper有许多徒步步道,还有其他可以与大自然亲近的活动,所以很适合喜欢户外活动的游客。故选D。
(3)推理判断题,根据文章第三段第四句Banff holds a film festival each year and hosts many dances, theaters, and music programmes throughout the summer.可知Banff每年都有个电影节,吸引舞蹈家,戏剧家,音乐家前来,所以电影迷Jack肯定喜欢Banff。故选A。
【点评】考查阅读理解能力。首先通读全文,掌握大意,然后根据问题在文中找到依据,选出正确答案。

TAG标签阅读理解 解析 九年级