手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

九年级阅读理解解析Some people think that success is only for

时间:2018-08-09 16:43  作者:David  来源:本站整理

  Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family, and others believe that success mostly comes down to luck. I'm not going to say luck, talent, and circumstances don't come into play because they do. Some people are born into the right family while others are born with great intelligence, and that's just the reality of how life is.
    However, to succeed in life, one first needs to set a goal and then make it more practical. And, besides that, in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practising. To become great at certain things, it'll require even more time, which most people won't put in.
    This is a big reason why many successful people advise you to do something you love. If you don't enjoy what you do, it is going to feel like unbearable pain and will likely make you give up before you ever become good at it.
    When you see people exhibiting some great skills or having achieved great success, you know that they have put in a huge part of their life to get there. It's sometimes easy to think they got lucky or they were born with some unusual talent, but thinking that way does you no good, and there's a huge chance that you're wrong anyway.
    No matter what you do, if you want to become great at it, you need to work day in and day out, almost to the point of addiction, and over a long period of time. If you're not willing to put in the time and work, don't expect to receive any rewards. Hard work won't guarantee you the level of success you may want, but it will guarantee that you will become really good at whatever it is you put all that work into.   
(1)Paragraph 1 mainly talks about _______.           
A. the reasons for success                                   B. the meaning of success
C. the standards of success                                 D. the importance of success
(2)The underlined word that refers to _______.           
A. putting in more time                                       B. succeeding in life
C. being good at something                               D. setting a practical goal
(3)Successful people suggest doing what one loves because _______.           
A. work makes him feel pain                               B. he is likely to enjoy his work
C. he gives up his work easily                             D. it takes a lot of time to succeed
(4)What is the main purpose of the passage?           
A. To explain that luck or talent leads to success.         B. To tell us that one cannot succeed without time and practice.
C. To show us that having a goal is the main reason to success.         D. To describe that successful people like to show their great skills.
【答案】(1)A
(2)D
(3)D
(4)B 
【考点】议论文  
【解析】【分析】文章大意:文章主要讲了人成功的原因,从而告诉我们如果想成功,一个人必须付出大量的时间和练习。
(1)段落大意题。根据 Some people think that success is only for those with talent or those who grow up in the right family, and others believe that success mostly comes down to luck.可知第一段主要讲了人成功的原因,故选A。
(2)细节理解题。根据one first needs to set a goal and then make it more practical.可知that指代的是set a goal and make it more practical, 故选D。
(3)细节理解题。根据in order to get really good at something, one needs to spend at least 10,000 hours studying and practising.  可知为了真的擅长某事,一个人需要至少一万小时学习和练习。这就是为什么成功的人建议去做一个人喜欢做的事情,故选D。
(4)主旨大意题。通读全文可知作者想告诉我们没有时间和练习一个人不可能成功,故选B。
【点评】考查阅读理解能力。在通读全文的基础上,掌握大意,了解作者的写作主旨和意图,然后根据问题在文章找到依据,确定正确答案。

TAG标签阅读理解 解析 九年级