手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

九年级阅读理解解析I was hurrying to our basketball game

时间:2018-08-09 16:44  作者:David  来源:本站整理

  I was hurrying to our basketball game one morning when Hillary Barnes, the most popular girl in school, stopped me. "Are you the twin who won the art competition?" she asked.
    "No, that's Christine. I'm Katie." I said.
    We were not the same. In fact, we were quite dissimilar. She could beat Snow White in a beauty contest! Compared to Christine, I felt like one of Cinderella's ugly stepsisters.
    One Saturday Christine gave me a painting lesson because I was always trying to be artistic too. But I knocked over the vase of flowers. Instead of becoming angry, though, she turned the whole mess into a dreamy masterpiece*. You could look at it five different ways and see five different things. With this excellent creation, she won First Prize in the art competition. I really envied her, but I knew it wasn't her fault. I was the one with wild, unmanageable hair and no talent.
    Joining Christine's basketball team was my latest effort to be like her.
    On the way to the gym, I've made up my mind to give my best performance in that day's game. As soon as we arrived at the gym, I couldn't wait to warm up. "Christine, here!" I threw her a ball. It was too high and she missed it. The ball fell onto the recorder and broke it which was used to play the national anthem before each game.
    I apologized as I picked up the broken pieces of the recorder. Coach looked at the mess and asked, "How are we going to play the song now?"
    Christine suggested, "Let Katie sing it! She's always singing at home."
    Coach asked. "Would you?" I found myself nodding.
    Coach announced the national anthem and everyone stood. Standing before a microphone, I looked up to the flag. The notes seemed to flow from deep inside me, and my voice was clear. When I finished, the gym was silent. Then it was filled with applause. As the game started, teammates gave me the "thumbs up" sign.
    The next morning Hillary Barnes stopped me in the hallway and asked, "Are you the twin who sings?"
    "Yes, that's me." With smiles on my face, I walked to the classroom.   
(1)The author uses "Snow White" and "Cinderella's stepsisters" to show _______.           
A. what the twins' were like                                 B. who the most popular girl at school was 
C. why Christine could win the art competition          D. how the twins were different in appearance
(2)What can we infer from Paragraph 4?           
A. Christine was unpleasant to her sister.           B. Katie took a balanced view of her sister.
C. Katie showed a lot of ability in painting too.         D. The masterpiece was painted by the two sisters.
(3)Christine recommended* Katie to sing the song because she ________.           
A. would like to help the coach                           B. thought Katie should be punished
C. knew perfectly well what Katie was good at         D. wanted to repair the damage she had caused
(4)Why did Katie smile in the end?  ________   
【答案】(1)D
(2)B
(3)C
(4)Firstly, Katie felt really happy. She did very well in the singing and the most popular girl in school recognized her. Secondly, she became more confident and pleased with herself. She finally realized that different people were talented in different things. She was as good as her sister though in different aspects. 
【考点】日常生活类  
【解析】【分析】文章大意:主要讲述了一对双胞胎姐妹Christine和Katie的故事。Katie认为自己就像是灰姑娘中的过继姐姐,而Christine就像是白雪公主,并且Christine非常擅长美术,Katie非常羡慕她,最后Katie因为打坏了录音机为大家唱了圣歌,赢得了大家的认可,找回了自信。
(1)细节理解题。根据 In fact, we were quite dissimilar. She could beat Snow White in a beauty contest! Compared to Christine, I felt like one of Cinderella's ugly stepsisters. 实际上,我们非常不相似。她在选美比赛中能打败白雪公主!与Christine相比,我感觉像是灰姑娘的丑陋的后姐姐。可知这样说是为了证明两个人长得不像,故选D。
(2)推理判断题。根据 With this excellent creation, she won First Prize in the art competition. I really envied her, but I knew it wasn't her fault. 有这么优秀的创造力,她赢得了美术比赛一等奖。我真的羡慕她,但是我知道这一切不是她的过失。可知 Katie平衡地看待Christine。故选B。
(3)细节理解题。根据Christine suggested, "Let Katie sing it! She's always singing at home."可知Christine推荐Katie唱歌是因为Katie擅长唱歌。故选C。
(4)问答题。根据When I finished, the gym was silent. Then it was filled with applause. As the game started, teammates gave me the "thumbs up" sign. 可知Katie通过唱歌得到了大家的认可,找回了自信,因此感到很高兴。故答案为Firstly, Katie felt really happy. She did very well in the singing and the most popular girl in school recognized her. Secondly, she became more confident and pleased with herself. She finally realized that different people were talented in different things. She was as good as her sister though in different aspects.
【点评】考查阅读理解能力。首先通读全文,掌握大意,然后根据问题在文章中找到原句,选出或答出正确答案。

TAG标签阅读理解 解析 九年级