手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

九年级阅读理解解析Good evening everyone As we celebrate

时间:2018-08-09 16:53  作者:David  来源:本站整理

 "Good evening, everyone. As we celebrate International Dog Day, I wanted to focus on a specific type of dog that is perhaps the most misunderstood breed in the world—the pit bull. It makes me unhappy that public opinion about pit bulls is that they are extremely dangerous. If a pit bull is that meaning, that's only as a result of being taught to fight other dogs to the death in dogfights. The truth is that a pit bull is very faithful and loving.
    "A pit bull is a cross between a terrier and a bulldog. That's why their coloring can be different from one dog to the next. Pit bulls all have short fur. They came over to the U.S. from Britain with their immigrant farming families. Pit bulls guarded the cows, sheep and family from thieves. They were beloved members of the family because they were so faithful and loving. They were also very strong, especially their jaws.
    "Unfortunately, bad men turned a good thing into a bad thing. Since these dogs will do anything to please their masters, it was easy for these men to teach the dogs to be killers. Dogs fought other dogs in fenced "pits". Dog fighting became illegal(非法的) in the U.S. in 1875, but it still goes on. Today, pit bulls continue to be farm dogs, but they are also trained as police dogs, search dogs and of course they make great pets!
    "I have a pit bull myself. Piper is the friendliest dog you'll ever meet. He sleeps next to me at night. Even though he is an adult dog now, he still acts like a puppy sometimes. He would never bite me or anyone else! With proper and loving training, pit bulls are the best pets ever!"   
(1)What is the meaning of "breed" in Paragraph 1?           
A. A specific type of dog.                                     B. Public opinion about dogs.
C. Dangerous dogs.                                              D. Farm dogs.
(2)Where is the passage probably taken from?           
A. A letter.                     B. A speech.                     C. An advertisement.                     D. A report.
(3)When was dog fighting made illegal in the U.S.?           
A. In the 18th century.                                          B. In the 19th century.
C. In the 20th century.                                          D. Never, dogfights still happen today.
(4)What is the main purpose of the passage about pit bulls?           
A. To explain how much the woman loves her dog.
B. To argue that pit bulls are not dangerous.
C. To help pet shops to sell more pit bulls.
D. To describe the history of pit bulls in the U.S.
【答案】(1)A
(2)B
(3)B
(4)B 
【考点】议论文  
【解析】【分析】这是一篇演讲,主要是介绍一种特殊类型的狗-the pit bull, 这狗不像大家认为那么危险,反而很忠实和友爱。
(1)词义猜测题。文章第一段就说“ I wanted to focus on a specific type of dog”,因此breed就是a specific type of dog,故选A。
(2)出处来历题。从文章开头Good evening, everyone和后文的气势可以知道这是一篇演讲,speech是演讲的意思,故选B。
(3)细节理解题。文章第三段“ Dog fighting became illegal in the U.S. in 1875”,所以狗打架在美国不合法是在19世纪,故选B。
(4)写作意图题。文章开头就提出了自己观点,pit bull不是危险的,而是loving,并且文章后几段论证了这一点,故选B。
【点评】考查学生的阅读理解能力。首先通读文章,掌握大意,了解作者的写作意图,然后根据问题在文章中找到依据,选出正确答案。

TAG标签解析 九年级 阅读理解