手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 完形填空 >  > 正文

九年级完形填空解析Jaime a new immigrant (移民) was attending

时间:2018-08-09 16:57  作者:David  来源:本站整理

  Jaime, a new immigrant (移民) , was attending his daughter's first show in a school play. His daughter, Carol, was eight years old. She was a student at a         1        school. Carol did not have a very big role in the school show. She was playing a rain cloud in a play about the dry weather in California. Carol had one line. Her line was, “I am sad enough to         2        about how dry the state is.”
    Jaime and his wife made sure to arrive early         3        they could get a good seat in the hall. They found seats in the         4        row. The headmaster made a         5        before the show began. It was about how hard the students and teachers         6        together to make the play possible. At the end of the speech, the headmaster said, “Let's give them         7       .”
    Jaime was         8        good at English. He stood up when the headmaster said this. He knew that when people said “to give someone a hand " they         9        they needed help. Jaime always wanted to help. He thought maybe they needed help backstage.
    Jaime's wife put her arm in front of her husband. “Where are you going?" she said in a         10        voice. “They need a hand, " Jaime answered gently. His wife         11        that “to give someone a hand” could also mean to praise someone. “They don't need help. They just want us to clap," Jaime's wife said. Jaime felt a little         12       . Then he         13        and began clapping with other audience.
    Jaime thought to himself that someone needed to         14        the English language a hand. How could one phrase mean         15        different things? He meant the English language needed help.           
1. A. primary B. middle C. high D. college
2. A. say B. talk C. cry D. think
3. A. even though B. as long as C. so that D. as if
4. A. double B. single C. front D. back
5. A. decision B. speech C. mistake D. promise
6. A. played B. showed C. studied D. worked
7. A. an eye B. a hand C. a leg D. an arm
8. A. kind of B. really C. quite D. especially
9. A. meant B. sounded C. remained D. kept
10. A. low B. high C. big D. small
11. A. answered B. asked C. wondered D. explained
12. A. shy B. excited C. anxious D. pleased
13. A. stood up B. sat back down C. went out D. came back
14. A. lend B. take C. give D. show
15. A. some B. several C. three D. two
【答案】(1)A;(2)C;(3)C;(4)C;(5)B;(6)D;(7)B;(8)A;(9)A;(10)A;(11)D;(12)A;(13)B;(14)C;(15)D; 
【考点】人生百味类  
【解析】【分析】文章大意:本文主要讲Jaime和妻子去参加女儿学校的演出,在校长讲话时把一句英语短语误解而闹的笑话,最后觉得他的英语也需要帮助。
(1)考查名词和语境的理解。A.小学 B.初中 C. 高中 D.大学,根据His daughter, Carol, was eight years old. 可以知道她女儿8岁,肯定是上小学,故选A。
(2)考查动词和语境的理解。A.说 B.谈论 C.哭 D. 思考,根据前句可知这句是小女孩的台词,我是足够的伤心为我干旱的州而哭泣,cry about..为...哭泣,故选C。
(3)考查连词和语境的理解。A.即使 B.只要C.以便于D.好像 ,根据Jaime and his wife made sure to arrive early         3        they could get a good seat in the hall. 可知Jaime和他的老婆确保很早就到,以便于有一个好的座位,so that: 以便于,引导目的状语从句,故选C。
(4)考查形容词和语境的理解。A.双重的 B.单个的C.前面的 D.后面的 , 他们去得早。因此找到前面的座位,故选C。
(5)考查名词和语境的理解。A.决定 B.演讲  C.错误 D.承诺,演出之前,校长做了个演讲,故选B。
(6)考查动词和语境的理解。A.玩耍 B.演示  C.学习 D.工作,校长谈到了老师和学生们是如何在一起努力工作完成这项演出的,work hard 努力工作,故选D。
(7)考查名词和语境的理解。A.一只眼睛 B.一只手  C.一条腿 D.一只胳膊,演讲结尾,校长说道,让我们给他们掌声,鼓掌要用手,故选B。
(8)考查副词和语境的理解。A.有点儿 B.真正地 C.相当 D.尤其,Jaime有点儿擅长英语,当校长讲到这些时,因此他站了起来, 故选A。
(9)考查动词和语境的理解。A.意思是 B.听起来 C.保留 D.保持, 他知道“to give someone a hand”意思是他们需要帮助,故选A。
(10)考查形容词和语境的理解。A.低的 B.高的 C.大的 D.小的, 他的妻子问他“你去哪儿”用很低的声音问道,因为当时在演讲,声音肯定不会很大,故选A。
(11)考查动词和语境的理解。A.回答B.问 C.想知道 D.解释,他的妻子听到他要去帮助他们。解释道“to give someone a hand”是赞扬某人的意思,故选D。
(12)考查形容词词和语境的理解。A.害羞的 B.兴奋的 C.焦急的 D.愉快的,他把校长的意思理解错了,因为很害羞,故选A。
(13)考查动词短语和语境的理解。A.站起来 B.靠后坐 C.分发 D.回来, 因此他坐下来和其他观众一样拍手,故选B。
(14)考查动词和语境的理解。A.借出 B.拿走 C.给 D.出示, Jaime想某人的英语需要帮助,give sth.a hand,帮助,故选C。
(15)考查代词数词和语境的理解。A.一些 B.几个 C.三 D.二, 句意:一个短语怎么有两个不同的意思,故选D。
【点评】考查词汇在篇章中的运用能力,答题时首先要跳过空格通读全文,掌握大意,然后细读文章,逐一作答,注意句型,语法,搭配等,最后再要复读全文一遍。

TAG标签完形填空 解析 九年级