手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高二阅读理解解析Over the next decade technology will

时间:2018-08-11 17:24  作者:David  来源:本站整理

Over the next decade, technology will decimate more jobs in many professions. Some robots already cost less to operate than the salaries of the humans they replace, and they are getting cheaper. Boston Consulting Group predicts that, by 2025, the operating cost of a robot that does welding( 焊接 )will be less than $2 per hour, for example. That’s more affordable than the $25 per hour that a human welder earns today in America.
Uber and many other companies are working on developing cars and trucks that don’t need a driver in the drivers seat. According to the American Trucking Associations, approximately 3 million truck driver’s were employed in the United States in 2010, and 6.8 million others were employed in other jobs relating to trucking activity, So roughly one of every 15 workers in the country is employed in the trucking business. We could be talking about millions of jobs disappearing in the early 2020s.
And then there is the" Gig Economy(零工经济)" that has some businesses moving toward
part-time, on demand employment. Uber has already done this to taxi drivers, and other technology companies are doing it to a wide range of jobs. A study by Intuit predicted that, by 2020, 40 percent of American workers will be self-employed, and that full-time jobs will be harder to find. We are talking about 60 million people in this category. The problem is that not only do such part-time workers lack reliable full-time jobs and sick pay, but they cant enjoy health insurance and longer-term benefits.
The measures to be taken are to raise trade barriers, But closing the doors to foreign trade won't bring jobs back. It will only slow the global economy and hurt American exports shrinking the U.S. economy and accelerating job loss
32 The underlined word" decimate in Paragraph I can be replaced by”___”
A. wipe out                          B. equip someone for
C. make someone interested in           D. bring back
33. What will happen with technologies developing according to the text?
A Robots will become smarter and smarter    B. More and more truck drivers will be needed
C Uber’s labor cost will be lower and lower   D. Taxi drivers can enjoy more insurance health
34. Which of the following does the writer agree on?
A. Developing more new technologies       B. Offering more part-time jobs
C. Using fewer robots to stop job loss        D. Welcoming foreign trade
35. What's the writer 's main purpose in writing the text?
A. To show technology advances in our daily life  B. To warn the Gig Economy is coming
C. To introduce what the Gig Economy is        D. To prove technologies cause low incomes

本文为介绍说明文。文章介绍了随着科技的发展,高科技将逐渐摧毁更多行业的就 业机会,企业使用高科技进行生产的成本会越来越低,零工经济正在来临。

32.A 词义猜测题。根据第二段中的“ Some robots already cost less to operate than the salaries of the humans they replace, and they are getting cheaper.”(一些机器人运行的费用比 它们所代替的人的工资少,它们正变得越来越便宜)可知,画线词所在句意为“在接下来 十年时间里,技术将逐渐摧毁更多行业的就业机会”。故选 A。

33. C 推理判断题。根据第二段中的“ Some robots already of the replace, and they are getting cheaper。”(一些机器人运行的费用比它们所代替的人的工资少,它们正变得越来越使宜)
及倒数第二段中的“ And then there is the Gig Economy(零工经济) that has some businesses
moving toward part-time, on-demand employment. Uber has already done this to taxi drivers, and other technology companies are doing it to a wide range of jobs.”可推知,Uber 公司的劳 动力成本将越来越低。A 选项文中没有涉及,B、D 选项与文中陈述不符。故选 C

34. D 推理判断题。根据倒数第一段中的“ The measures to be taken are to raise trade barriers. But closing the doors to foreign trade won’t bring jobs back。”(可采取的措施是要提高贸易壁 垒。但关闭外国贸易的大门不会带回工作岗位)可推知,作者赞成国际贸易。故选 D。

35. B 写作目的题。通读全文可知,文章介绍了随着科技的发展,高科技将逐渐摧毁更多 行业的就业机会,企业使用高科技进行生产的成本会越来越低,零工经济正在来临。选 B

TAG标签高二 解析 阅读理解