手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高二阅读理解解析A principal in Manhattan informed

时间:2018-08-11 17:37  作者:David  来源:本站整理

A principal in Manhattan informed parents that there would be no more homework for the public school's students, And then came the arguments -not from teachers, but from Parents. Some said they would transfer their children to another school. Some said they were finding online sources of homework for their children. They were not convinced by the explanation from Principal Jane Hsu about the negative effects of homework on young children, including lack of time for other activities and family time, and loss of interest in learning. Hsu suggested children should spend their time on activities that had been found to be good for their academic social and emotional development.
As a supporter of Hsu's approach, I wonder how many of the parental arguments occur not because of what children will miss out on, but because parents themselves no longer feel confident about their ability to help their children develop without highly structured activities to guide them.
I’m reminded of a meeting at the school my younger daughter was about to start when she
was 6. The head of the school met with parents to say that she was also considering doing away with homework. One mom objected because homework was her "special time "each day with her child when they could sit down together to go through the work. The head of the school appeared surprised at this. She gently suggested that the mother should read to her child, or that they should cook dinner together.
It's been sad to see that kids, between their structured soccer practices and their homework,
have very little time to play. But it's even sadder to see the parental nervousness around what might happen to a third-grader who has more time to create, think, read, interact with others, or imagine. What might happen, I believe, must be more happiness, more energy and better physical fitness.
28. From the passage, we know______________.
A. the idea of no homework has led to a heated debate
B. teachers are strongly opposed to giving no homework to their students
C. children greatly benefit from the idea of no homework
D. other activities have taken the place of the homework
29. Why did one mom object to the idea of no homework for kids?
A. Her child might lose interest in learning
B. She enjoyed the time doing homework with her child.
C. Her child might have less time to think.
D. Homework is good for children's academic development
30. What is the authors attitude towards Principal Jane Hsu’s suggestion?
A. Indifferent           B. Negative             C. Positive           D. Critical
31. The passage is mainly about_____________
A. whether the parents should transfer their children to public school
B. the benefits of doing homework
C. whether schools should leave homework for students
D. the necessity of changing the education system
本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了没有作业的想法导致了 一场激烈的争论.

28.A 细节理解题.根据第一段 A principal in Manhattan informed parents that there would be no more homework for the public school's students.And then came the arguments 可知没有作 业的想法导致了一场激烈的争论;故选 A.

29. B 细节理解题 . 根据第三段 One mom objected because homework was her" special time "each day with her child when they could sit down together to go through the work 可知一 个妈妈反对孩子不做作业因为她很享受和孩子一起做作业的时间;故选 B.

30. C 细节理解题.根据第二段 As a supporter of Hsu's approach,I wonder how many of the parental arguments occur not because of what children will miss out on 可知作者对 Jane Hsu 校长的建议是支持的;故选 C.

31. C 推理判断题.根据第一段 A principal in Manhattan informed parents that there would be no more homework for the public school's students.And then came the arguments 可知文章主 要是关于是否学生放学后应该做作业;故选 C.

 

TAG标签阅读理解 解析 高二