手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

玉林市2018中考阅读理解My mother used to ask me what

时间:2018-08-12 17:16  作者:David  来源:本站整理

 My mother used to ask me what was the most important part of the body. Through the years I would guess at what I thought was the correct answer.
When I was younger, I thought sound was very important to us as humans. So I said, “My ears, Mommy.” She said, “No, many people are deaf. But you keep thinking about it and I will ask you again soon.”
Several years had passed before she asked me again, Since making my first try, I had thought over the correct answer. So this time I told her, “Mommy, sight(视力) is very important to everybody, so it must be our eyes.” She looked at me and told me. “You are learning fast, but the answer is not correct because there are many people who can’t see.”

玉林市2018中考阅读理解My mother used to ask me what

Over the years, Mother asked me a couple more times and always her answer was, “No, but you are getting smarter every year, my boy.”
Then last year, my grandpa died. Everybody was hurt. Everybody was crying at the funeral (葬礼). My mom looked at me when it was our turn to say our final goodbye to grandpa. She asked me, “Do you know the most important body part yet, my dear?”
 I was shocked when she asked me this now. I always thought this was a game between her and me. She saw the confusion (团惑) on my face and told me, “This question is very important. It shows that you have really lived your life.” I saw her eyes in tears.
 She said, “My dear, the most important body part is your shoulder.”
 I asked, “Is it because it holds up(抬起) your head ?”
 She replied, “No, it is because it can hold the head of a friend or a loved one when they cry. Everybody requires a shoulder to cry on sometimes in life, my dear. I only hope that you have enough love and friends that you will have a shoulder to cry on when you require it.”
 Then and there I knew the most important body part is not a selfish (白私的) one. It is Sympathetic (体谅的) to the pain of others.
57. ( B )Why did the writer first think “ears” were the most important part ofbody? Becausc he thought that sound          .
     A. was sweet to hear                          B. was important to humans
     C. can be heard by people                      D. can pass through quickly
58. ( A )What happened to the writer’s family last year in the passage?
      A. His grandpa died.                B. His mother left home.
      C. His house was burnt.              D.His father was hurt.
59. ( C )Where did the writer get the correct answer from his mother?
       A, At home.    B. At the school.      C. At the funeral.     D. At the station.
60. ( D ) What can we leam from the passage?
      A. We should often cry in life.            B. We should hold up our head high.
      C. We should listen to our mothers’ words.   D. We should learn to understand other’s pain.

TAG标签阅读理解 中考 玉林市