手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

中考阅读理解真题Maybe a lot of thin people will be

时间:2018-09-12 18:50  作者:David  来源:本站整理

 Maybe a lot of thin people will be worried about their health if the inside fat matters.
    Some doctors now think that the inside fat around important organs like the heart or liver could be as dangerous as the outside fat which can be noticed more easily.
    "Being thin doesn' t surely mean you are not fat,"said Dr Jimmy Bell at Imperial College.Since 1994,Bell and his team have tested nearly 800people with MRI to create "fat maps" showing where people store fat.
    According to the result,people who keep their weight through the food they usually eat rather than exercise are likely to have major deposits (堆积物) of inside fat,even if they are thin.
    Even people with normal Body Mass Index (体重指数) scores can have surprising levels of fat deposits inside.Of the women,as many as 45percent of those with normal BMI scores (20to 25)actually had too high levels of inside fat.Men were nearly 60percent.
    According to Bell,people who are fat on the inside are actually on the edge of being fat.They eat too many fatty and sugary foods,but they are not eating enough to be fat.Scientists believe we naturally store fat around the stomach first,but at some point,the body may start storing it elsewhere.
    Doctors are unsure about the exact dangers of inside fat,but some think it has something to do with heart disease and diabetes (糖尿病).They want to prove that inside fat does harm to the body' s communication systems.
    The good news is that inside fat can be easily burned off through exercise or even by improving your eating habits."If you want to be healthy,there is no other way.Exercise has to be an important part of your lifestyle,"Bell said.
(1)What is this piece of news mainly about? A 
A.Thin people may be fat inside.
B.How to deal with inside fat.
C.Inside fat leads to many diseases.
D.Thin people also have troubles.
(2)What does the underlined word " organs"in the second paragraph mean? C 
A.地位
B.地方
C.器官
D.肝脏
(3)Doctors have found B .
A.the exact dangers of inside fat
B.being thin doesn' t mean you are not fat inside
C.being thin is not dangerous at all
D.inside fat is the cause of heart disease and diabetes
(4)According to the passage,which of the following is wrong? C 
A.Exercise can help to reduce the inside fat.
B.People can reduce inside fat by improving their eating habits.
C.Women have more chances to have too much inside fat.
D.Not all the people who look thin are really thin inside.
(5)From the last paragraph,we can find that B .
A.it is true that inside fat can lead to disease
B.exercise plays an important role in people' s life for keeping healthy
C.thin people usually have inside fat even if they are thin
D.it is easier to burn off inside fat than outside fat
【分析】这是一篇健康环保类阅读,主要介绍很多瘦的人并不一定很健康,也许他们身体内部存储过多的脂肪,比如心脏或肝脏里的脂肪含量过多就会很危险.原因是他们吃太多含脂肪和糖的食物.通过锻炼或改善饮食习惯,体内脂肪很容易被烧掉.如果你想健康,运动必须成为你生活方式的重要组成部分.
【解答】1.A.细节理解题.根据第一段Maybe a lot of thin people will be worried about their health if the inside fat matters也许很多瘦的人会担心他们的健康,如果他们身体内部有脂肪问题.可知,短文主要介绍瘦的人可能身体内部很胖.选A.
2.C.词意猜测题.Some doctors now think that the inside fat around important organs like the heart or liver could be as dangerous as the outside fat which can be noticed more easily一些医生认为,像心脏或肝脏这样的重要器官内的脂肪可能和外界脂肪一样危险,更容易被注意.可知,organs应该是"器官".选C.
3.B.细节理解题.根据第三段Being thin doesn' t surely mean you are not fat瘦并不一定意味着你不胖.第四段According to the result,people who keep their weight through the food they usually eat rather than exercise are likely to have major deposits (堆积物) of inside fat,even if they are thin根据研究结果,尽管他们很瘦,但通过他们通常吃的食物而不是运动来维持体重的人很可能有大量的内脂肪沉积.可知,瘦并不意味着你身体内部不胖.选B.
4.C.推理判断题.根据第五段Of the women,as many as 45percent of those with normal BMI scores (20to 25)actually had too high levels of inside fat.Men were nearly 60percent.在女性中,正常体重指数(20至25)的45%的人体内脂肪含量过高.男性接近60%.可知,C选项"女性有更多的机会摄入过多的体内脂肪"不正确.选C.
5.B.段意猜测题.根据最后一段If you want to be healthy,there is no other way.Exercise has to be an important part of your lifestyle如果你想保持健康,那就没有别的办法了.运动必须成为你生活方式的重要组成部分.可知,运动在人们的健康生活中起着重要的作用.选B.
【点评】考查阅读理解,阅读是运用语言文字来获取信息,发展思维,看不懂的词跳过,根据上下文猜意思,一般第一段和每段第一句话易出题,再掌握文章大意.根据问题找到关键语句,仔细分析.选择正确答案.

TAG标签阅读理解 中考