手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

中考阅读判断真题Zheng He was born in 1371

时间:2018-09-13 11:30  作者:David  来源:本站整理

 Zheng He was born in 1371. He was a Ming dynasty explorer. We Chinese people are proud of him. As a captain and palace official, he led seven ocean journeys from 1405to 1433. At that time, the compass played an important role in his sailing. He even succeeded in sailing to the east coast of Africa. His last journey was more than half a century earlier than Columbus' first journey to America. He was a great explorer. He is really the pride of China. He died of illness on his way home from Africa in 1433.
(66)Zheng He was a captain of Tang dynasty. F 
(67)He led seven ocean journeys from 1405to 1433. T 
(68)He died at the age of 28years old. F 
(69)The Chinese people are proud of him. T 
(70)His last ocean journey was more than half a century earlier than Columbus' first journey to America. T 
【分析】短文讲了郑和出生于1371年,是明朝探险家,我们中国人为他自豪,作为船长和宫廷官员,他从1405年到1433年间率领了七次海上旅行,当时罗盘在航海中起着重要的作用,他甚至成功地航行到非洲东海岸.非洲的最后一次旅程比哥伦布第一次去美国早了半个多世纪.他是一位伟大的探险家.他真的是中国的骄傲.他在1433年从非洲回家的路上因病去世.
【解答】66.F 细节判断题.根据第一行句子Zheng He was born in 1371. He was a Ming dynasty explorer.郑和出生于1371年,是明朝探险家,可知郑和是唐朝的一名上尉是错误的.故答案为F.
67.T 细节判断题.根据第一行句子he led seven ocean journeys from 1405to 1433.他从1405年到1433年间率领了七次海上旅行,可知从1405年到1433年,他带领了7次海洋之旅.故答案为T.
68.F 细节判断题.根据第一行句子Zheng He was born in 1371. 郑和出生于1371年,和最后一句He died of illness on his way home from Africa in 1433.他在1433年从非洲回家的路上因病去世.可知他在28岁的时候去世了是错误的.1433﹣1371=62岁.故答案为F.
69.T 细节判断题.根据第一行句子We Chinese people are proud of him.我们中国人都为他感到骄傲.可知中国人民为他感到骄傲.故答案为T.
70.T 细节判断题.根据第二行句子His last journey was more than half a century earlier than Columbus' first journey to America.他的最后一次旅行比哥伦布第一次去美国的旅程早了半个多世纪.可知他最后一次的海洋之旅比哥伦布第一次去美国的旅程早了半个多世纪.故答案为T.
【点评】做好简单推理判断题.以具体事实为依据进行推理,做出判断.只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论.

TAG标签中考 阅读判断