手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

中考阅读理解真题Scientists think that there has been life on

时间:2018-09-13 11:15  作者:David  来源:本站整理

  Scientists think that there has been life on earth for millions of years. However, we haven't found life on other planets yet. The earth is a planet and it goes around the sun. And there are seven other planets that also go around the sun. The sun and its planets are called the solar system. The solar system is a small part of the universe.
    Scientists has launched many spaceships to explore other planets in the solar system. Some spaceships have gone beyond the solar system. However, no one has discovered any life in space yet.
    Why has no one from other planets sent us a message? Have they tried to send information to us? With so many stars in space, are we alone, or is there life on other planets in space?
(61)Scientists think that there has been life on earth for B .
A. millions years
B. millions of years
C. million years
D. million of years
(62)The earth is a planet and it goes around C .
A.the moon
B.the solar system
C.the sun
D.the universe
(63)The solar system is a small part of B .
A. the planets
B. the universe
C. the spaceship
D. the earth
(64) D have gone beyond the solar system.
A. Some explorers
B. Some planets
C. Some scientists
D. Some spaceships
(65)What's the best title of the passage? A 
A. Is There Life Out There?
B. Our Planet
C. The Stars at Night
D. The Spaceship
【分析】本文主要讲述的是有关于生命的事情.地球在几百万年前就存在生命,那地球之外的星球呢?科学家们发射了好多卫星,目的是找到地外生命,但是还没有结果.
【解答】61.B,细节理解题,根据Scientists think that there has been life on earth for millions of years好几百万年前,地球上就存在生命了,故选B.
62.C,细节理解题,根据The earth is a planet and it goes around the sun地球围绕太阳转,故选C.
63.B,细节理解题,根据The solar system is a small part of the universe太阳系是宇宙的一部分,故选B.
64.D,细节理解题,根据Some spaceships have gone beyond the solar system许多宇宙飞船已经飞出太阳系,故选D.
65.A,主旨归纳题,文章首句提到Scientists think that there has been life on earth for millions of years地球生命,下文提到地外生命,所以本篇文章主要讲的是除地球之外还有没有生命的存在,故选A.
【点评】对于阅读表达题,首先应该阅读全文,了解地球生命以及对地外生命的探索,然后根据题目意思具体分析,确定答案.

TAG标签阅读理解 中考