手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

九年级阅读理解解析Most of us think that the most powerful

时间:2018-10-11 18:05  作者:David  来源:本站整理

Most of us think that the most powerful people live in a world common people can't imagine. In fact, even some of the most successful people started working odd jobs to make money.
Donald Trump
The president grew up in a rich family, but his father wanted him to learn the value of money at his early age. As a child, his father took him to building places and had him and his brother pick up empty soda bottles for cash.
Barack Obama
President Obama was called the leader of the free world. He once had a boring summer job. As a teenager growing up in Honolulu, his first job was selling ice cream in a small shop.
Hillary Clinton
Her first paying job was to look after a small park a few miles from her home in Chicago. Her parents made sure that the kids learned the value of a dollar and could get a feeling of success by doing this.
Warren Buffett
He's one of the worlds wealthiest people. He has been interested in making and saving money since he was a kid. At the age of 13, he spent his mornings delivering newspapers of The Washington Post. At the same year, he used his saving $1, 200to buy a 40﹣acre farm.
Michael Dell
He is the founder and CEO of Dell Inc. Before he helped make personal compute popular around the world, Dell got his first job washing dishes for a Chinese restaurant at the age of 12.
(1)What does the underlined word "odd" mean in Chinese? A 
A. 不同寻常的
B. 零散的
C. 体面的
D. 无聊的
(2)What was President Donald Trump's first paying job? A 
A. Collecting bottles.
B. Washing dishes.
C. Selling ice cream.
D. Looking after a park
(3)Where did Hillary Clinton come from? B 
A. England
B. America
C. Canada
D. Australia
(4)How did Buffett deal with his first saving money? C 
A. He gave it away to a charity.
B. He bought himself a computer.
C. He bought himself a big farm.
D. He ate a big meal at a restaurant.
(5)What can we learn from the passage? D 
A. Practice makes perfect.
B. Where there is a will, there is a way.
C. When in Rome, do as the Romans do.
D. A road of a thousand miles begins with one step.
【分析】本文主要讲述的是一个道理,不管多么成功的人,他都是从头开始的,从一件小事开始,慢慢积累经验,然后走向成功.
【解答】1.A,词意猜测题,根据 his father took him to building places and had him and his brother pick up empty soda bottles for cash可知最先干的工作是和现在完全不一样的,比如特朗普一开始去捡空汽水瓶,这是很不寻常的,故选A.
2.A,细节理解题, 根据his father took him to building places and had him and his brother pick up empty soda bottles for cash可知是去工地捡空瓶子,故选A.
3.B,细节理解题,根据Her first paying job was to look after a small park a few miles from her home in Chicago可知家在美国芝加哥,故选B.
4.C,细节理解题,根据At the same year, he used his saving $1, 200to buy a 40﹣acre farm利用赚到的钱买了一个农场,故选C.
5.D,主旨归纳题,根据 In fact, even some of the most successful people started working odd jobs to make money及后文对几个人的描述,可知主要想表达的是任何一个优秀的人都是从小事开始做的,故选D.
【点评】对于阅读表达题,首先应该阅读全文,了解文章讲述的关于成功的理解,然后根据题目意思进行分析,确定答案.

TAG标签解析 阅读理解 ​九年级