手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解Australia has some of the world's richest

时间:2018-12-04 14:02  作者:Edmond  来源:www.2abc8.com

Wearing his bright red armband and speaking fluent Chinese, from a distance 62-year-old Gao Tianrui could be taken for any regular Chinese man. But on closer inspection,things are not quite what they seem :Gao's real name is Terry and he is from the United States. Having lived in Beijing for more than 20 years, Terry Crossman has finally achieved his Chinese dream : becoming a public security volunteer. Life as a “ Xicheng Dama” has even made him an online celebrity.

Xicheng Dama are volunteers,usually women in late middle-age,who walk around the streets of downtown Beijing's Xicheng district. And now Crossman has joined their club. In video that recently spread quickly, Crossman said that he initially saw the group as busybodies,but his opinion changed once he was on the inside.

“Gradually I saw that it is a good thing for retired seniors to come out and help others,” he said. In the video,he is seen giving tourists directions,getting water for a baby and even helping a neighbor sell yogurt. “I like helping others,” he said.

Crossman became interested in Chinese culture as a teenager when he read the Tao Te Ching by Laozi. At 18,he took a cargo (货船)ship to Taiwan to leam Chinese. On the ship the captain suggested that he should have a Chinese name. “ He named me Gao Tianrui, based on the pronunciation of my English name,” he said.

His first visit to Beijing was in 1987 on business. “ There were few cars and lots of bicycles on the roads. ”

Crossman and his family moved to Beijing in 1997,when the traffic was heavier and the city busier.

“There were only two subway lines,with no air conditioning,” he said. Since then he has lived and worked in Beijing.

24. What might be people’s first impression on Crossman only by his voice?

A. He is a typical American business man. B. He is a typical Chinese business man.

C. He is a very warmhearted American. D. He likes talking about personal secrets.

25. What does the underlined word “ busybodies” mean in Paragraph 2?

A. People who are willing to help others.

B. People who care about too much others’ business.

C. People who are very busy during the day.

D. People who have retired from their work.

26. What do we know about Crossman?

A. He thought highly of “Xicheng Dama” in the beginning.

B. He became interested in Chinese culture arriving in Taiwan.

C. His name Gao Tianrui came from the Tao Te Ching by Laozi.

D. He has lived and worked in Beijing for more than 20 years.

27. Which of the following can be used to describe Crossman?

A. Negative and sensitive. B. Grateful and honest.

C. Enthusiastic and devoted. D. Critical and outgoing.


答案 24. B 考查推理判断根据第一段Wearing his bright red armband and speaking fluent Chinese, from a distance 62-year-old Gao Tianrui could be taken for any regular Chinese man.可知B正确。
25. B考查词义语境猜测。根据第二段内容Crossman said that he initially saw the group as busybodies, but his opinion changed once he was on the inside.结合第一段,可知开始Crossman是带有偏见看待西城大妈的,所以busybody带有贬义。因而B正确。
26. D考查细节理解。根据第最后一段Crossman and his family moved to Beijing in 1997...Since then he has lived and worked in Beijing.可知D正确。
27. C 考查推理判断。根据本文可知Crossman热心公益事业,自年轻起就热爱中国文化,并已在北京工作20多年,可知其热心公益,专注于事业,因而C正确。

TAG标签高三阅读理解