手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高二阅读理解解析I woke up late and had breakfast in a hurry

时间:2018-12-06 10:33  作者:Edmond  来源:www.2abc8.com

I woke up late and had breakfast in a hurry. I had never been late and didn’t want my boss to be unsatisfied. However, it seemed that day wasn’t a lucky one for me from the very second I left my flat. The moment I wanted to rush downstairs one of my stiletto heels (细高跟) broke. I had to return to change my red shoes. I also had to change my purse and other little things that I had tried to match with the shoes. I was sure I would be late for work.                       
On my way to work I had to wait for over half an hour because of an accident. I had no choice but to wait. I phoned my boss and he told me that it was no problem, but he needed me for the meeting with the Japanese clients (客户) that morning.          
Finally, I arrived at the office one hour later. I had to keep calm and be fresh for the meeting to make the clients sure that our plan was the best for their future commercial (商业的) project. However, I left the plan I had made the night before at home and was going to present (介绍) it to the clients. I was about to get angry when I realized that I had a draft (草稿) of it in my office. At last, the presentation came to an end and it turned out to be a success. But I have to say that I had a terrible day, full of incidents (事件).
29. Which of the following is NOT the reason of the writer being late for her work?
A. She got up late in the morning. B. She changed her purse and other little things.
C. One of her shoe heels broke. D. She had a traffic accident on the way to work.
30. According to the passage, what could we learn about the writer?
A. Her boss was very angry with her. B. She left her plan on the bus.
C. She often arrived at her office on time.D. She was nervous at the meeting.
31. Which old saying could be used to describe the writer’s incidents?
A. Failure is the mother of success.B. A good beginning makes a good ending.
C. Where there is a will, there is a way.D.One trouble never comes alone.


故事讲述了作者一天之内发生的不好的事,幸好没有影响工作。
29细节理解题。第一段,第二段I woke up late与A同义,I also had to change my purse and other little things与B同义,one of my stiletto heels (细高跟) broke与C同义,都提到她迟到的原因,没有提到出交通事故,故选D。
30细节理解题。从第一段的句子:I had never been late 可推理出作者总是准时到办公室的,故选C。
31细节理解题。从故事的经过和最后一句话:But I have to say that I had a terrible day, full of incidents (事件).可知作者是祸不单行,故选D。

 

TAG标签解析 阅读理解 ​高二