手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高二阅读理解解析Many people like to explore the Internet

时间:2018-12-06 10:33  作者:Edmond  来源:www.2abc8.com

Many people like to explore the Internet.Exploring the Internet is one of the most important activities of the day.The Internet brings the outside world closer to people's homes.Some people say the world is smaller than before because of the Internet.
What's going on in other countries?How do people live in places far away?Is there a good sports game somewhere?What's life like in the deepest part of the sea?If you want to answer all these questions,just come to the Internet.Of course,people can also learn through reading or listening to the radio.But with the Internet they can learn better and more easily.A lot of information can be collected at a great speed.
Can we go shopping without leaving home?Can we see a doctor without going to the hospital?Can we study without going to school?Can we draw money without going to the bank?All these things seemed to be impossible,but now have become true.
The Internet helps us to open our eyes. The Internet also helps to open our minds.The Internet often gives us new ideas.In a word,it helps us in many ways.Great changes have taken place in our life since the use of the Internet.
21. What's the main idea of the second paragraph? ______
A. We can learn only through reading or listening to the radio.
B. We can know everything through the Internet.
C. A lot of information can be collected at a great speed through the Internet.
D. We can become wise because of the Internet.
22. According to the third paragraph,we can do the following on the Internet EXCEPT ______ .
A. go shopping without leaving home
B. see a doctor without going to the hospital
C. study without going to school
D. draw money without banks
23. The underlined sentence" The Internet also helps to open our minds."means ______ .
A. we cannot think without the Internet
B. something is wrong with our minds because of the Internet
C. our minds can't be opened unless we search the Internet
D. we can get some new ideas from the Internet
24. The passage mainly tells us ______ .
A. the Internet helps us a lot in many ways
B. we don't need banks,schools or hospitals
C. the Internet is everything
D. we cannot live without the Internet.


【解析】

21.C.细节理解题.根据第二段后两句But with the Internet they can learn better and more easily.A lot of information can be collected at a great speed.(但随着互联网他们可以更好和更加容易地学会.大量的信息可以很快收集到;故选C.
22.D.细节理解题.根据文章第三段"Can we go shopping without leaving home?Can we see a doctor without going to the hospital?Can we study without going to school?Can we draw money without going to the bank"可知我们可以足不出户购物,不去医院看病,不去学校学习,不去银行取钱;故选D.
23.D.推理判断题.根据最后一段"The Internet also helps to open our minds.The Internet often gives us new ideas"互联网也有助于打开我们的心灵,互联网经常给我们新的想法;可知句意为我们可以从网上得到一些新思路;故选D.
24.A.主旨大意题.通读短文知,本文是在说互联网可以帮助人们获取大量信息,给人们以极大的帮助,所以选A.
本文主要介绍了互联网使我们的生活发生了很大改变.互联网给人们生活带来了极大的帮助.通过互联网,人们不出门就可以以极快的速度获取大量有用的信息.它在很多方面帮助我们.所以有人说,因为互联网世界比以前更小啦.
考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.

 

TAG标签阅读理解 高二 解析