手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高三阅读理解解析Long before specialized swimwear for women

时间:2018-12-08 18:10  作者:Edmond  来源:www.2abc8.com

Long before specialized swimwear for women was created, women and men were separated wherever water and recreational activities were combined. In the 19th century» women would be carried into the ocean in “bathing machines” where they could put on their bathing clothes, closer to long dresses than anything we would call swimwear now,and then went into the water far from the eyes of the men on the beach.

The change to modern swimwear began far from the beach in the mid-19th century» when the bloomer (灯笼裤)appeared. However, considered as both ugly and dangerous, it ended up disappearing. Yet no sooner was the name retired than the outfit (装束)reappeared, as bathing clothes. Fashion plates from the late 1850s show attractive and fashionable women wearing outfits that look remarkably similar to the bloomer.

As the reformers had hoped, the outfits indeed afforded women more freedom. Women were able to more freely participate in seaside activities with men. By the late 1840s, the heavy wool garments allowed women to move around freely in the water without fear of being exposed in front of men.

By the 1870s,the long sleeves of the bathing dress had been cut down to short, capped ones and the bathing dresses became shorter and shorter. By the late 1940s,fashion stepped ahead of function when the bikini was introduced. No longer serving the function of swimming, the bikini was purely fashion. Although it was once highly controversial, the bikini is now a mainstay in Western women's beachwear.

Now it is the burkini, intended to let Muslim women who follow religious dress codes fearing public exposure of their bodies enjoy the beach. That is intended to open the world up to these women. A suit that closes off the body can, over time,help open the world.

8. What is the function of bathing machines? 

A. Preventing women from drowning.

B. Teaching those men who can’t swim.

C. Providing women with swimming ways.

D. Avoiding being seen by men before women entered the water.

9. What marked swimsuit designers began to focus more on fashion?

A. The design of burkini. B. The appearance of bikini.

C. The popularity of wool garments. D. The disappearance of the bloomer.

10. What can we know about burkini?

A. It can best show wearers’ character.

B. It doesn't expose the wearers’ body too much.

C. It is well received by women all over the world.

D. It is recognized as the most fashionable swimsuit.

11. How does the author develop the text?

A. By giving examples.

B. By comparing different swimsuits.

C. By following the order of time.

D. By listing women’s various demands.


答案

8.D细节题。根据第1段末句可知,这种游泳更衣车可以让女士在水中更衣,从而避开了男人们的目光。

9.B细节题。根据第4段第2句可知,比基尼泳装的出现标志着设计师在泳装的设计方面更加注重时尚。

10. B 细节题。根据最后一段中“ . . fearing public exposure of their bodies enjoy the beach”可知,burkini 是比 较保守的泳装,不会太暴露。

11. C推断题。根据文章内容可知,作者以时间顺序为脉络介绍了女士泳装的发展历程。

 

TAG标签阅读理解 高三 解析