手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 完形填空 >  > 正文

高二完形填空I was surprised when I received a short message

时间:2019-07-11 16:55  作者:Edmond  来源:www.2abc8.com

 I was surprised when I received a short message from my father wishing me a happy birthday.

      I had     41     to hear from my mother, my grandmother and my other relatives     42     never from my father. Lying in bed,     43     of my father flooded back.

      When I was a little boy, I regarded my father as a(n)    44     able to do anything.     45    , things slowly began to     46    . The more I learned, the more I doubted what he said. The gap between us grew and, at last, I didn't     47     like communicating with him.

      My father, in my mind, had no     48     in talking with me. Dinner was the only time we were together. He had no time to watch TV with me. He would tell me to ask my mother     49     I needed something. He even refused to answer my     50     when I phoned from school. I     51    the changes. I thought that perhaps my father no longer     52     me any more.

      Over time, however,I began to wonder whether my     53     was right. One day,my mother told me that each time I called,Father was     54     listening beside her. Suddenly, I hated myself for my     55     behavior toward him.

      I planned thousands of times to     56     my father. In the end, however, I was always too embarrassed about what I had done.

      But that Saturday, I was so     57     by his short message. I realized then that my father’s love for me had never disappeared. I decided to send a     58    : “Thank you, my dear father."

      Two days later, when I returned home, my mother told me that my father had been so     59     when he received my reply. She said he had     60     from morning till night. At that moment, I felt truly happy.


41.A.expected         B.intended         C.planned           D.wanted

42.A.and             B.so              C.but               D.or

43.A.opinions         B.memories        C.thoughts           D.responses

44.A.angel            B.teacher          C.hero              D.friend

45.A.However         B.Otherwise        C.Therefore         D.Besides

46.A.improve          B.change          C.develop           D.appear

47.A.still             B.ever             C.yet               D.even

48.A.interest          B.time             C.chance            D.courage

49.A.in case          B.if                C.even if            D.after

50.A.letters          B.e-mails           C.questions          D.calls

51.A.got fond of      B.got tired of        C.got familiar with    D.got accustomed to

52.A.helped         B.supported         C.loved              D.missed

53.A.behavior        B.attitude           C.manner            D.action

54.A.ever           B.always            C.seldom            D.never

55.A.casual          B.rude             C.cold               D.cruel

56.A.apologize to     B.write to           C.talk with           D.consult with

57.A.surprised        B.confused         C.touched            D.pleased

58.A.message        B.card             C.gift                D.reply

59.A.upset          B.happy            C.sad                D.nervous

60.A.waited         B.signed            C.hesitated           D.smiled

完形填空:

41-45 ACBCA     46-50 BDABD    51-55 DCABC        56-60 ACDBD

41.根据文章第一段以及下文作者对自己与父亲之间关系的描述可知,作者预想到会收到母亲、外婆和其他亲属的祝福,从未期待过会收到来自父亲的祝福。故选A。

42.作者从未期待过会收到来自父亲的祝福,设空前后为转折关系。故选C。

43.根据下文可知,关于父亲的记忆涌入脑海中。故选B。

44.根据句中“able to do anything”可知,作者小时候认为父亲是一个无所不能的英雄。故选C。

45.作者小时候认为父亲是一个无所不能的英雄:后来作者学到的东西越多,就越怀疑父亲说的话:设空前后为转折关系。故选A。

46.根据文章下文可知,作者开始怀疑父亲说的话.所以此处指的是情况开始发生了变化。故选B.

47.随着作者知识量的增长,作者与父亲之间的隔阂越来越深, 甚至不喜欢与父亲交流。此处用even。故选D。

48.have no interest in doing sth.对做某事没兴趣.故选A.

49.如果(if)作者需要什么东西,父亲会让他向母亲要。故选B.

50.作者从学校打来电话,父亲甚至会拒接.故选D.

51.随着时间的推移,作者习惯了这些变化。get accustomed to 表示习惯。故选D。

52.作者认为父亲没有兴趣和他聊天,拒接电话,对他漠不关心,所以此处认为父亲不再爱他。故选C。

53. 根据文章本段最后一句“ I hated myself for my cold behavior toward him”可知,本空是原词复现。指的是作者开始思考自己的行为是否正确:故选A。

54.作者每次打电话,他的父亲总是会在母亲的旁边听着。故选B。

55.作者开始讨厌自己对父亲冷漠的(cold)行为。故选C。误解分析:该题容易误选其他选项。实际上,作者回忆了很多事,写出了与父亲前后关系的变化。在这期间,作者对父亲表现冷漠。故选C。

56.根据文章上文“I hated myself for my cold behavior toward him”可知,作者已经意识到自己的行为有错,所以此处指的是想要道歉。故选A。

57.根据文章下文“I realized then that my father’s love for me had never disappeared.”可知,作者意识到父亲对他的爱从未消失过。 因此,收到父亲的短信他非常感动。故选C。

58.根据文章上文“I was so touched by his short message ”可知, 作者收到了父亲的短信。再根据下文“ Thank you, my dear father.”可知,作者回复了短信。故选D。

59.根据文章下文可知,父亲收到作者的回复后,非常开心。故选B.

60.父亲收到作者的回复后,非常开心,从早上笑到晚上。故选D.


TAG标签高二 完形填空