手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高二阅读理解解析The McDonnells lived in a small brick house

时间:2019-07-18 19:02  作者:Edmond  来源:www.2abc8.com

    The McDonnells lived in a small brick house in Larch¬mont, a suburb of New York City. Jim was foreman of mail carriers at the post office where he had worked for 25 years. Married in 1960, he and Anne were childless.

    On the evening of the eleventh anniversary of their marriage, carrying out the garbage, Jim McDonnell slipped on ice¬-coated steps, and struck his head. A few days later, driving to work, he lost control of the car, hit a telephone pole, and banged his forehead against the windshield. The following day he fell off the stairs, and again he banged his head. Found unconscious, he was hospitalized for three days with a cerebral concussion(脑震荡). One day in the same month, Jim borrowed a friend’s station wagon and drove to Kennedy Airport to pick up Anne’s brother and family. When he returned the borrowed car at 10 p.m., he was unaware that the wallet containing his identification had slipped out of his pocket onto the floor of the station wagon. After that, he was never seen again.

    So what really happened to Anne’s husband? During his walk home, Jim had indeed blacked out(昏厥), losing all abili¬ty to remember who he was and where he lived. What happened then is unclear. The next thing he knew was that he was in downtown Philadelphia, a city he had never visited before. Seeing signs advertising the serv¬ices of a James Peters, a real¬ estate broker, Jim adopted James Peters as his own name. He had no past; his only reality was the present. James Peters got a Social Securi¬ty card, which could be obtained at that time without showing a birth certificate, and took a job in a health club. He next worked at a cancer ¬research institute, cleaning out animal cages. He also got a night¬shift job at the P&P luncheonette, where he became well¬ known for his omelets, as well as his courtesy and good humor.

    About a month before Christmas 1985, colleagues noticed that Jim had grown unusually quiet and depressed. Something seemed to be turning in his mind. On December 22, Jim had fall¬en and banged his head. The next day at work he seemed distracted, and late that afternoon he had fallen again, striking his head. On De¬cember 24, he awoke feeling confused, yet delighted. After almost 15 years, he knew who he was! He was James A. McDonnell, Jr., of Larchmont, New York. His wife’s name was Anne.

    Anne had just returned home from Christmas Mass, where she lit candles and prayed for Jim. A light snow was falling, and she was in a hurry to leave for Christmas dinner at her sister’s before the roads grew slick. Then the doorbell rang. "Oh my," she thought, "this is not a good time for a visitor." Anne opened the door — and saw a man with a full white beard. Immedi¬ately she recog¬nized Jim. She couldn’t speak.

    To Jim, Anne looked a little older, but pretti¬er too. His heart overflowed.

    “Hello, Anne,” he said.

32. In which year did James A. McDonnell get missing?

    A. 1960                B. 1965                    C. 1971                    D. 1985

33. Which CANNOT explain the sentence "He had no past" in Paragraph 3?

    A. He had no Social Security Card before he got lost.

    B. He lost his memory after his blacking out.

    C. He lost his wallet containing his identification.

    D. He went to a completely strange city.

34. How did Jim feel on seeing his wife, Anne, 15 years later?

    A. scared                B. funny                C. moved                D. anxious

35. What would be the best sentence following the last sentence of this passage?

    A. "Jim," her breath came in bursts, "Is it true?"

    B. "Yes," she seemed puzzled, "And you are looking for…"

    C. "Well, Jim," her voice in delight, "Long time."

    D. "Come on in," said Anne, "I'm expecting you."

答案

32. C【判断推理题】    根据文章第一段最后一句知道Jim和Anne于1960年结婚,根据第二段第一句知道Jim发生意外是在他们的11周年结婚纪念日当晚,即1971年,最后根据第二段第四行“One day in the same month”知道Jim走失是在1971年。

33. A【判断推理题】    Jim走失后无法了解自己过去的情况,一是因为他昏厥后失忆了,二是因为能显示他身份的证件放在钱包里掉在他还给别人的车里了,三是因为他从昏厥醒过来后,来到了一个完全陌生的城市,没有人能认出他。而他在走失之前是否有社保卡(Social Security Card)文章并未直接说到,故选A项。

34. C【判断推理题】    由文章倒数第二句“To Jim, Anne looked a little older, but pretti¬er too. His heart overflowed.”可以推断,此时Jim百感交集,十分激动(moved)。

35. A【判断推理题】    文章续写,既要把握细节(she recognized Jim, She couldn't speak)也要把握情感(overflowed),据此判断选择A项。B项“And you are looking for…”与she recognized Jim逻辑不符;C项和D项语气不符合Anne当时惊喜交加的心情。


TAG标签阅读理解 高二 解析