手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 阅读 > 英语阅读理解 >  > 正文

高二阅读理解After years of studying the Baka people of

时间:2019-07-23 16:50  作者:Edmond  来源:www.2abc8.com

     After years of studying the Baka people of Cameroon,Fernando Ramirez Rozzi was surprised to find a sudden drop in fertility (生育)among  young women in 2011. He. tried to remember what had happened in the community that could have caused the change. The biggest news was a bar opened in late 2010 in the village,selling a cheap, dangerous mix of methanol (甲酵)and ethanol(乙醇).

    But was alcohol to blame for the decline in births? To answer that question, Ramirez Rozzi, a human paleontologist, compared the number of births before and after the bar opened. Ramirez Rozzi found the fertility rate dropped significantly after 2011 — from an average of 8. 8 babies per woman to 5. 6. And the rate decreased even more in younger women.

     Alcohol — especially the dangerous mix sold at the new bar — has been shown to contribute to many serious health conditions, including infertility in women. Indeed, government authorities in Cameroon have banned the production of the kind because it causes major disorders of the. nervous system,cancera, and death. That the drop in fertility was especially high among young women also pointed to alcohol. be¬cause they hung out at the bar more than older women, listening to loud music and getting drunk.

    Ramirez Rozzi looked into other major changes, such as higher rates of disease. He found  nothing. So he concludes that alcohol is to blame. Other researchers say Ramirez Rozzi's  argument is convincing. 44 The case for alcohol abundance causing a drop in fertility is persuasive," says Nicholas Blurton-Jones, professor emeritus at the University of California, Los Angeles. Blurton-Jonea was not involved with the new work, but he has studied another group of hunter-gatherers who also struggle with alcohol.

    The drop in fertility could threaten the Buka people's chances of survival over time, Ramirez Rozzi says. When he shared his data with the Baka women in a meeting last year, they tol<l him ihey were very concerned about that.

32. Why was the drop in fertility especially high among young women?

A.They were too tired. 

B.They didn’t want to have babies.

C.They drank too much alcohol. 

D.They were so busy with Their work.

33.What can we Iearn from the text?

A. Another group of prople also have the same problem.

B. Ramirez  Rozzi did the  research with other researchers.

C.The Baka women didn't care about what Ramirez Rozzi told them.

D. Ramirez Rozzi found other factors contributing to the reduction in fertility

34.What does Nicholas Blurton-Jones think of Ramirez Rozzi's finding?

A.Ruidiulous. B.Unforgettable. C.Incorrect. D. Believable.

35.What is the main idea of the text?

A.Bad effects of alcohol abuse.

B. A bar was popular in a village

C. Alcohol leads to drop in fertility.

D. Young women   like  to drink alcohol.

【语篇导读】本文为说明文。Ramirez Rozzi 通过研究发现酒精大大影响人的生育率。

32. C 【解析】细节理解题。由第三段最后一句话 That the drop in fertility was especially high among young women also

pointed to alcohol, because they hung out at the bar more than older women, listening to loud music and getting drunk.可

知,故选 C。

33. A 【解析】推理判断题。由第四段 ...but he has studied another group of hunter-gatherers who also struggle with

alcohol. 可知,故选 A.

34. D 【解析】观点态度题。由第四段 Other researchers say Ramirez Rozzi’s argument is convincing.“The case for

alcohol abundance causing a drop in fertility is persuasive,” says Nicholas Blurton-Jones, professor emeritus at the

University of California, Los Angeles. 可知 Nicholas Blurton-Jones对 Ramirez Rozzi 的发现是认可的,故选 D.

35. C【解析】主旨大意题。本文主要讲述酒精影响人的生育率,故选 C。


TAG标签高二 阅读理解