手机版
英语学习_英语试题_高中英语作文-爱英语吧

爱英语吧 > 校园英语 > 高中英语 > 高考 >  > 正文

北京市东城区2018-2019学年下学期高一期末考英语试卷及答案

时间:2019-09-03 18:49  作者:Edmond  来源:www.2abc8.com

北京市东城区2018-2019学年下学期高一年级期末教学统一检测英语试卷

本试卷共100分。考试时长120分钟。

一、听力理解(共三节,15分)略

二、完形填空(共20小题;每小题1分,共20分)

阅读下面短文,掌握其大意,从每题所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。

The Parents’ Lifesaving Touch

On March 25, 2010, Kate and David heard the words every parent feels frightened of: Their newborn wasn’t going to make it. Their twins—a girl and a boy—were born two minutes apart and 14 weeks premature(早产的), ___1___ just over two pounds each. Doctors had tried to save the boy for 20 minutes but saw no ___2___. His heartbeat was nearly gone, and he’d stopped breathing. The baby had just minutes to ___3___.

“I saw him gasp(喘息) weakly, but the doctor said it was no ___4___,” Kate told the Daily Mail five years later. “I know it sounds stupid, ___5___ if he was still gasping, that was a sign of life. I wasn’t going to give up ___6___.”

In an effort to cherish(珍惜) her last moments with the tiny boy, Kate asked to ___7___ him. The couple knew this was likely a ___8___.

Kate removed the hospital blanket ___9___ the boy, whom the couple had already ___10___ Jamie, and ordered David to take his shirt off and ___11___ her and the boy in bed. The first-time parents wanted their son to be as warm as possible in their arms and hoped the skin-to-skin contact would improve his ___12___. They also talked to him.

“We were trying to entice(说服) him to stay,” Kate told the Daily Mail. “We explained his name and ___13___ he had a twin who he had to look out for and how hard we had tried to ___14___ him.”

Then something completely ___15___ happened. Jamie started ___16___ again. Finally, he reached for his father’s finger.

The couple’s lost boy had made it.

“We’re the ___17___ people in the world,” David said.

Eight years later, Jamie and his sister, Emily, are happy and ___18___. The parents only recently told the kids the story of their ___19___. “Emily burst into tears,” Kate told the Daily Mail. “She was really upset, and she kept hugging Jamie. This whole ___20___ makes you cherish them more.”

1. A. losing B. measuring C. weighing D. showing

2. A. appreciation B. improvement C. prediction D. agreement

3. A. live B. play C. grow D. think

4. A. harm B. trouble C. wonder D. use

5. A. but B. or C. and D. for

6. A. gradually B. peacefully C. hardly D. easily

7. A. cover B. hold C. cure D. wash

8. A. risk B. party C. goodbye D. tradition

9. A. around B. to C. beside D. against

10. A. promised B. kept C. awarded D. named

11. A. join B. place C. feed D. hide

12. A. appearance B. condition C. memory D. skill

13. A. why B. when C. that D. if

14. A. protect B. raise C. teach D. save

15. A. unbelievable B. unfamiliar C. natural D. acceptable

16. A. waving B. speaking C. smiling D. breathing

17. A. kindest B. luckiest C. bravest D. cleverest

18. A. free B. relaxed C. healthy D. confident

19. A. birth B. adventure C. growth D. education

20. A. project B. experiment C. progress D. experience

【答案】1. C    2. B    3. A    4. D    5. A    6. D    7. B    8. C    9. A    10. D    11. A    12. B    13. C    14. D    15. A    16. D    17. B    18. C    19. A    20. D

TAG标签英语试卷 高一 期末考 东城区 北京市

共7页: 上一页1234567下一页